mandag den 15. februar 2016

Læst og lyttet uge 6-2016.


Rent helbredsmæssigt har jeg skrantet lidt her i sidste uge. Jeg har døjet med en ubehagelig og vedvarende hovedpine, der er kommet og gået de sidste fem dage og som har gjort det svært for mig at koncentrere mig om at læse. Jeg var begyndt at tænke på, om jeg mon skulle have lavet et synstjek, men nu er der også kommet lidt kradsen i halsen, så det er nok bare almindelig forkølelse der ligger og lurer.

Selv om der kun er fire bøger på fotoet, har jeg fået afsluttet fem bøger i ugen der er gået. Jeg havde bare glemt den ene bog da jeg skulle tage billedet.

Den første var En bog om hukommelsen af Thomas Thaulov Raab og Peter Lund Madsen, som jeg påbegyndte i januar. Det er en tungt stof, så det tog altså langt tid at læse, selv om indholdet er præsenteret i en humoristisk stil.

Den næste var For alt i verden af Martin Høybye og det var en musikroman. En rigtig fin historie der følger en ung mands musikalske dannelsesrejse. Musikken til bogen var ikke lige min stil, men jeg synes koblingen mellem musik og bog var rigtig fin og relevant.

Derefter læste jeg Beijing Love Story af Sami Sillanpää, der er en skræmmende historie fra nutidens Kina om overvågning, kidnapning og chikane af systemkritikere. Rystende at læse om.

Det er faldet så heldigt ud, at det passer med at Læseklubben kan mødes to gange denne måned og bogen vi skal diskutere er Anna, Hanna og Johanna af Marianne Fredriksson. Jeg fik læst bogen denne uge, men da vi først skal mødes d. 28. februar, skal jeg nok have frisket den op en gang inden da.

Jeg er stadig ved at lytte til The Inheritance Cycle af Christopher Paolini. Jeg er kommet til den sidste bog i tetralogien og det er en moppedreng på ikke mindre end 30 timers lyttetid. Men den er rigtig god, så jeg regner med at holde ud til den bitre ende. Jeg er da efterhånden lidt spændt på hvordan det hele skal ende.

Den sidste bog jeg læste var:


Tjingiz Ajtmatov - Dzjamilja. Jeg har set forfatterens fornavn stavet Chingiz, Djengiz eller som her Tjingiz, jeg er ikke helt klar over hvilken en der er den mest korrekte. Bogen er købt på Saxo.com. Jeg er vild med denne klassikerserie Bechs Forlag, de har mange spændende titler og så synes jeg selve bøgerne ser flotte ud sammen på hylden.

Historien foregår i Kirgisistan ( og ikke Kirgistan, som jeg ved en fejl kom til at sige i min video), under 2. Verdenskrig. Hvor de tilbageblevne i landsbyerne arbejder hårdt for at producere landbrugsprodukter til mad til soldaterne ved fronten. Hovedpersonen er den 15-årige Seit, der i kraft af at hans ældre brødre er sendt til fronten fungerer som familiens beskytter. Han skal blandt andet beskytte den ældste broders smukke unge kone Dzjamilja.

Det er en stemningsfuld og smuk, men samtidig meget vemodig historie. Det er en meget kort fortællingen, men den er mættet på detaljer om det eksotiske og meget anderledes land bogen foregår i. Der er ingen vidtløftige falbelader, bare en meget enkel historie om kærlighed, som er universelt forståelig.

Dzjamilja får 4/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar