torsdag den 24. marts 2016

Læst og lyttet uge 11-2016.


Mit ugentlige opsummerings indlæg er blevet lidt forsinket i denne uge, da jeg har været på påskeferie med børnene hos min søster i Kgs. Lyngby og jeg nåede ikke at lave et indlæg inden vi tog afsted.

De to af de tre, bøger jeg fik lyttet til i ugen var Den tredje kvinde af Jonathan Freedland og Den sidste flugt af Tracy Chevalier. Den eneste fysiske bog jeg fik læst, var den kinesiske kriminalroman Mord på en rød heltinde af Qiu Xiaolong, som tog overraskende lang tid at læse for en krimi, men som var overordentlig interessant og gav et fint indblik i det kinesiske samfund og mentalitet.

Ugen har også budt på to lidt anderledes læseoplevelser, den første var den lille gratis e-kriminovelle Liget i Nørrekås, som forfatteren Pernille Boelskov var så sød at sende til mig. Den anden var den rigtig flotte fotobog Modellen med de 100 ansigter af Maúd Bertelsen.

Derudover har jeg lyttet til.
Anna Hope - De savnede. Bogen har jeg købt på dette års Krimimesse på Papyrus stand og jeg valgte at lytte til den som engelsk lydbog oplæst af forfatteren selv, hentet på Mofibo.

Historien følger tre kvinder i London i 1920 og hvordan de og hele England kæmper for at komme videre efter 1. verdenskrig. Kvinderne hjemme har mistet fædre, sønner, ægtemænd og kærester, mens de hjemvendte soldater skal finde sig til rette i et liv derhjemme, mærket på både krop og sjæl af det de har oplevet.

Det er en stille og meget dybfølt roman, der er både meget brutal og rå, men samtidig utrolig følelsesladet. Som læser kommer man tæt ind på de tre kvinder, deres traumer og følelser.

Jeg er glad for, at jeg valgte at lytte til bogen på engelsk, ellers havde jeg nok ikke forstået den meget betydningsfulde engelske titel og det ene ord, som hele bogen er bygget op omkring. Bogen hedder nemlig Wake på engelsk og de tre kvinder symbolisere de tre forskellige betydninger af ordet på engelsk:

1) Emerge or cause to emerge from sleep
2) Ritual for the dead
3) Consequence or Aftermath

Jeg ved ikke om oversætteren har fanget det i den danske udgave, men det håber jeg da det giver historien et ekstra løft, når man læser bogen med den betydning i tankerne.

De savnede får 4/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar