søndag den 8. maj 2016

Læst og lyttet uge 18-2016.


En dejlige læseuge er til ende, hvor solen endelig er kommet frem og man kan mærke varmen, forårsglæden og høfeberen helt ind i sjælen.

Fredagen i denne uge bød desuden på et hyggeligt møde med en håndfuld andre bloggere og et efterfølgende møde med forfatteren Jussi Adler-Olsen arrangeret af Hjørring Bibliotekerne.

Det var enormt hyggeligt og underholdende. Der blev løftet lidt af sløret for et par detaljer i den kommende 7. bog i afdeling Q-serien. Blandt andet at vi denne gang er inde i Roses hoved. Forfatteren har deadline først i august, så bogen forventes nok at udkomme omkring BogForum.

Men ellers lagde jeg ugen ud med at læse den sidste bog i april måneds læsetema færdig og det var Jesus, en biografi af Finn Abrahamowitz, som var en meget interessant bog.

Jeg fik også læst Anna Storm-krimien Skudsår af Tom Oxager, samt Vovestykker af Camilla Lindemann og den sjove og finurlige Med Albert på bagsædet af Homer Hickam.

Jerome K. Jerome - Three Men in a Boat. Jeg kan ikke huske hvor jeg har bogen fra, men den er højst sandsynligt købt på Saxo.com.

I historien følger vi tre unge mænd, der efter at have opdaget, at de stort set har alle sygdommene i lægeleksikonet, beslutter sig for at rekreere sig med en båd tur op af The River Thames og vi hører som om deres genvordigheder og små anekdoter fra livet som ung laps i slutningen af 1800-tallet.

Jeg vil ikke sige at historien er lige frem morsom. De mange anekdoter er underholdende, men der var ikke noget af det jeg grinede højt af. Udover de mange anekdoter, får man som læser også mange indtryk og beskrivelser af livet på bredden og langs med floden. Jeg havde forbavsende svært ved at komme i gennem bogen, da dens få sider ellers gav indtryk af at være en hurtig læst bog.

Jeg har set filmen af samme navn, med blandt andet Michael Palin i en af rollerne og den var heller ikke så sjov som jeg havde håbet, men holdt sig fint til bogens handling.

Three Men in a Boat får 3/5 stjerner.

P.G Wodhouse - Jeeves, den uforlignelige og Hæng i Jeeves. Bøgerne er købt på Saxo og er efter hvad jeg har kunnet finde ud af bog 2 og 3 i forfatterens serie om Jeeves og Wooster.

Jeg forsøgte at lytte dem som lydbøger på Mofibo, men det fungerede slet ikke. Oplæseren havde en utrolig kedelig stemme, der virkelig trak oplevelsen af historien ned.

Historierne handler om den unge formuende rigmand Wooster, der hyrer butleren Jeeves til at opvarte sig. Det viser sig snart at Jeeves bliver uundværlig både hvad angår husholdning, men i særdeleshed også hvad angår resten af Woosters liv. Blandt andet redder Jeeves sin herre flere gange fra ægteskabet lænker.

Bøgerne var underholdende nok, men jeg tror ikke jeg skulle have valgt at læse de to bøger lige i stræk, da indholdet kom til at føles alt for ensformigt og jeg føler ikke trang til at kaste mig ud i de sidste bøger i serien lige foreløbig.

Historierne om Jeeves er lavet til en tv-serie og jeg har set et par af afsnittene som var rigtig underholdende.

Jeeves får 3/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar