lørdag den 25. juni 2016

Dennis Gade Kofod - Bornholm, steder og mennesker

Bogen er et anmeldereksemplar fra Gyldendal.

Det kan godt være jeg kan betegnes som lettere inhabil i min bedømmelse af bogen, da min oplevelse af den selvfølelig er farvet af min opvækst på øen.

Dette er en meget personlig guide til Bornholm. Hvis man har læst andre af forfatterens bøger, så vil man nok nikke genkendende til hans meget markante og specielle skrivestil, som er meget bombastisk og ordrig.

I hans romaner er det overnaturlige og mystiske et meget stærkt element og det lader han gå videre i denne bog i form af de underjordiske, som i høj grad hører med til øens historie.

Men det er meget mere end en guidebog. Forfatteren ser på øsamfundets fortid, nutid og prøver at give et bud på hvad der venter beboerne og øen i fremtiden og hvilke tiltag der skal til for at overleve så anderledes og krævende et sted som Bornholm.

Bogen er smukt illustreret med mange flotte fotografier. Det jeg især kunne lide var at det ikke er ene naturbilleder, men også billeder hvor der er mennesker på, mennesker i bevægelse. Hvilket giver hele bogen liv. Jeg savnede lidt nogle billedtekster til de forskellige fotografier, for selv om det nogle steder fremgik tydeligt af teksten, hvilke steder og mennesker der var tale om, så var der steder hvor jeg var i vildrede.

En dejlig kærlighedserklæring til Solskinsøen, der kommer helt ind under huden på bornholmerne og læseren. Derfor synes jeg det er så ærgerligt med de mange småfejl der er i bogen, et "r" der mangler til sidst i Pedersker og et "men" der skulle have været et "med". Småfejl, men det skæmmer den ellers flotte og stemningsfulde oplevelse af bogen.

Bornholm, steder og mennesker får 4/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar