torsdag den 7. juli 2016

Pierce Brown - Red Rising-trilogien

Trilogien består af bøgerne Red Rising, Golden Son og Morning Star. De to første bøger er købt på Saxo.com og den sidste er købt på The Book Depository. De første to bøger er lyttet som okay fine danske lydbøger, fundet på Mofibo og den sidste er læst som engelsk bog.

I en fremtidig verden hvor alle solsystemets planeter er beboet og menneskeheden inddelt i rangklasser, alt efter hvilken funktion de varetager, er ulighederne mellem de øverste Gyldne og de nederste klasser, ved at være så udprægede og uretfærdige at et ulmende oprør er undervejs.

Efter nogle ulykkelige omstændigheder bliver Darrow en ung Rød, omformet og sendt på et træningsakademi som Gylden for at infiltrere de øverste og bringe dem til fald, men tingene er slet ikke så sort og hvide som man skulle tro.

Det er en overbevisende og særdeles solid verden forfatteren havde fået banket op. Det var en formidabel blanding af romersk storhed og græsk mytologi. Fortællingen veksler mellem vilde og voldelige kampscener, hvor kæmperne gang på gang bliver lemlæstet og mister diverse lemmer, og filosofisk stilstand, hvor samfundet forklares og hensigterne klarlægges. Det gav en behagelig afveksling undervejs.

Jeg har meget svært ved at huske navne og der var ekstremt meget at huske på i gennem hele trilogien, personnavne, titler, rangklasser, steder og meget mere. Jeg måtte flittigt benytte mig af det fine personregister  der var i starten af Golden Son og Morning Star.

Normalt har jeg ikke problemer med at skifte fra dansk til engelsk, men de mange navne og det at det danske forlag havde valgt at oversætte nogle af navnene til dansk, gjorde det næsten umuligt for mig at finde rundt i personerne og overgangen fra de danske lydbøger til den engelske bog var et forbavsende svært skifte.

Jeg er meget begejstret for denne fantasiske science fiction trilogi, men jeg synes der var flere steder hvor nogle ting blev penslet lige rigeligt ud, så det kom til at føles meget langtrukkent, men overordnet en ganske overbevisende trilogi. Jeg er spændt på at se hvad forfatteren nu vælger at skrive om.

Hele trilogien får 4/5 stjerner.

2 kommentarer:

  1. Åh Pierce Brown skriver fantastisk! Jeg har stadig Morning Star til gode - vil lige give Golden Son god tid til at falde på plads, før jeg kaster mig ud i sidste bog, men det kan bare kun blive godt :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Helt enig. Det han skriver er så intens og fyldigt, at jeg er sikker på, at trilogien vinder endnu mere ved en genlæsning:)

      Slet