mandag den 29. august 2016

Læst og lyttet uge 34-2016.


I uge 34 har jeg fået læst to roman, hvor af den ene er beskrevet her under, sammen med den samling af korte historier, som jeg har også fået læst. Den anden bog jeg fik læst var feel-good romanen At høre hjertet slå af Jan-Philipp Sendker, som der snart kommer en anmeldelse af, sammen med efterfølgeren Hjertets stemme som jeg læser lige nu.

Derudover har det været en lidt mærkelig uge, hvor jeg har på begyndt flere bøger uden at få dem afsluttet. Jeg påbegyndte Let Me Tell You, der er en samling af korte historier, essays og andet fra forfatteren Shirley Jackson. Jeg kunne rigtig godt lide kort historierne, men stod af da jeg kom til hendes essays, de fangede mig bare slet ikke. Så den valgte jeg at lægge fra mig igen.

Så har jeg påbegyndt den lille følgeroman The SLow Regard of Silent Things, der hører med til Kongedræberkrøniken af Patrick Rothfuss, men har også opgivet den igen, til et ubestemt tidspunkt, hvor jeg kan få læst hele serien.

Desuden fik jeg på begyndt en lille samling af Oscar Wildes børnehistorier, men heller ikke den er jeg blevet færdig med. Det var lige som bare ikke det rigtig tidspunkt.

Niels Knudsen - Alting i et andet lys. Bogen er vundet i en konkurrence hos Plusbog.dk.

Bogen er en samling af små historier og jeg kunne stort set lide dem alle. Det jeg især kunne lide var, at der var to meninger med mange af historierne, hvilket samlingens titel, vel egentlig også fortæller.

Der er blandt andet en historie om en dreng, der skal passe sin kammerats kanariefugl, men egentlig er det historien om hans mors og fars ægteskab.

Jeg synes de første historier var de bedste, men alle historierne var mere eller mindre både overraskende og underfundige.

En rigtig god samling af historier fra en dansk forfatter.

Alting i et andet lys får 4/5 stjerner.

Atticus Lish - Forberedelse til næste liv. Bogen er købt på Saxo.com.

I denne debutroman kommer vi helt ned på bunden af det amerikanske samfund, der hvor den amerikanske drøm om frihed og et liv i rigdom ikke er lykkedes. Bagsiden af medaljen. Vi møder kineserinden Zou Lei og amerikaneren Brad Skinner.

Hun er ulovlig immigrant og stammer fra det muslimske folkeslag Uighurerne i det nordvestlige Kina, helt tæt på grænsen til Afghanistan. Hun arbejder hårdt med forskellige jobs for at overleve.

Han er krigsveteran fra Golfkrigen og lider af posttraumatisk stress og lever fra hånden til munden som vagabond i New Yorks gader.

Da de mødes opdager de at deres liv på mange måder minder om hinanden og sammen prøver famlende at støtte og hjælpe hinanden og der opstår et varm, omend disfunktionelt, kærlighedsforhold.

Det er en anderledes kærlighedshistorie. Der er ingen rosenrød romantik, men en historie om to mennesker fra to meget forskellige grupper af udstødte i samfundet, for hvem hver dag er en kamp for at overleve. Selv om deres liv indtil videre har været meget forskellige, så er der nu store ligheds punkter i hvad de kæmper med.

Jeg vil ikke sige jeg nød at læse bogen, den var utrolig deprimerende og meget barsk, men den fortæller om et Amerika, som ofte bliver glemt når vi tænker på det store fantastiske land med alle mulighederne.

Forberedelse til næste liv får 3/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar