mandag den 19. september 2016

Janie Chang - Three Souls

Bogen er købt på Saxo.com.

Historien foregår i Kina i 1935, hvor den unge kvinde Leiyin, som ånd ser sin egen begravelse. Sammen med sine tre sjæle, må hun prøve at genopleve sit liv, for at finde ud af hvad hun har gjort forkert, og som gør at hun ikke kan fortsætte videre til efterlivet, men er fanget i de levendes verden.

Det er en fantastisk fortælling om livet i Kina i 1930´erne, om de politiske og samfundsmæssige omvæltninger, livet som kvinde, om traditioner, kærlighed, begær og bedrag. Forfatteren kommer hele vejen rundt og skaber en fuldendt historie, en rigtig page-turner.

Beskrivelsen af bogens miljø er utrolig vellykket. Man får som læser et levende indblik i datidens Kina. Gennem personernes adfærd får vi deltaljeret at vide, hvordan arrangerede ægteskaber og familiernes hierarki fungerer, med faderen som patriarken, der bestemmer det hele og som der er grund til at frygte. Mens kvinderne i det stille udøver deres indflydelse og holder det hele sammen.

Meget anbefalelsesværdig og velfortalt roman fyldt med atmosfære, der fanger stemningen af Kina. Forfatteren udkommer med en ny bog til næste år og den glæder jeg mig til at læse.

Three Souls får 5/5 stjerner


Ingen kommentarer:

Send en kommentar