mandag den 5. september 2016

Læst og lyttet uge 35-2016.


I ugen der er gået har jeg fået læst 5 bøger, hvor af de to af dem var de utrolig skønne og underholdende chick-lit romaner Fra og med dig og Det er ikke mig, det er dig af Mhairi McFarlane. Jeg var knapt så begejstret for feel-good romanen Hjertets stemme af Jan-Philipp Sendker.

Derudover har jeg fået lyttet til to lydbøger, den ene er nævnt her under og den anden var den relativt korte historie Eddikepigen af Anne Tyler, der er en nymoderne genfortælling af Shakespeares Trold kan tæmmes. Indlæg er på vej.

Oscar Wild - Stories for Children. Bogen er købt på Saxo.com

Denne fine lille samling af små eventyrlige historier for børn er illustreret af P. J. Lynch, hvis illustrationer jeg er ret vild med.

Jeg tror, jeg havde forventet noget mere af disse korte historier og endte med at være ret skuffet. De to første historier synes jeg var okay, men jeg synes, jeg manglede noget i dem, noget der gjorde dem til noget særligt og uforglemmelige.

Historierne er ret kyniske og har en meget voksen tone. Jeg ved ikke om det er fordi jeg lige har læst en genfortælling af H. C. Andersen Nattergalen og ydermere just har modtaget en udgave med alle hans kærlighedseventyr, at jeg bemærkede en klar indflydelse fra den store danske digter. Historien med raketterner mindede mig ret meget om Andersens Toppen og bolden.

Stories for Children får 2/5 stjerner.

Jennifer Egan - Emerald City. Bogen er købt på Saxo.com.

Jeg har ikke tidligere læst noget af forfatteren, men da jeg var på udkig efter novellesamlinger, stødte jeg flere gange på denne bog, der indeholder 11 korte noveller. Af en eller anden grund virker det til, at 11 er det magiske tal for antal af noveller i en samling. Dette er tredje gang jeg læser en samling med det antal noveller.

Der er ikke meget jeg kan sige om samlingen. Jeg synes historierne forsvandt ud af mit hoved lige så snart de var læst. Den eneste novelle, som jeg kan huske noget fra var den første i samlingen, men det var kun fordi den foregik i Kina og at jeg derfor bed ekstra mærke i den historie. Resten af novellerne gjorde absolut intet indtryk på mig.

Emerald City får 1/5 stjerner.

Susan Cain - Quiet. Bogen er købt på Saxo.com. Den blev omtalt som meget banebrydende og har derfor været utrolig omtalt og diskuteret alle steder sidste år, men jeg måtte opgive den efter at have lyttet 33% af bogen som lydbog, jeg kunne simpelthen ikke få mig selv til at vende tilbage til den.

Jeg har aldrig været vild med selvhjælpsbøger og bøger om noget der har været alment kendt længe, men som trender lige nu og fremstilles som noget helt fantastisk. Jeg kan kun sige, at endnu engang blev jeg bekræftet i, at jeg skal holde mig fra bøger som denne. Jeg siger ikke, at der ikke er noget der hedder introvert og ekstrovert, men her fik hun det til at at lyde, som om det er dem i mod os. De stille mod de larmende.

Hvordan kan man tage en kvinde alvorligt der seriøst mener at Moses var introvert og hvad betydning har det egentlig for mig hvis han var?! Ingen efter min mening. Bogen er selvfølgelig amerikansk, både i tonen og især, synes jeg, i de casestudies hun havde valgt.

Jeg kan godt se de problematiske i at alle uddannelser er rettet mod ekstroverte og lige så med de åbne arbejdsmiljø på arbejdspladserne rundt omkring. Men jeg synes mere det var måden det blev fremstillet på. Det kan meget vel være oplæseren, der gjorde det forkerte indtryk fordi hun kom til at lyde meget frelst.

Jeg tror, jeg havde håbet på at bogen mere gav nogle redskaber for introverte at arbejde med i forskellige situationer, men for mig forekom det bare som en lang opremsning af forskellige historiske og kendte videnskabsmænd, som hun udnævner til at være introverte. Jeg  kunne ikke undgå at hæfte mig ved, at hun i det jeg nåede at lytte, kun nævner en enkelt kendt kvinde eller to i remsen med alle mændende.

I bogen er der også nogle test man kan tage for at finde ud af om man er det ene eller det andet og det fungerede i hvert fald ikke på lydbogen.

Helt klart ikke en bog for mig!

Quiet er opgivet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar