tirsdag den 25. oktober 2016

Jonathan Safran Foer - Alt bliver oplyst

Bogen er måske købt på et bogudsalg.

Historien handler om den unge ukrainer Alexander Perkhov, der sammen med sin blinde bedstefar, bliver ansat som henholdsvis tolk og chauffør for amerikaneren Jonathan Safran Foer, der leder efter den pige, der redde hans bedstefar fra nazisterne under 2. verdenskrig.

Jeg synes den første halvdel af bogen var rigtig sjov. Teksten skifter mellem at være breve fra Alexander til Jonathan Safran Foer, og den historiske tekst JSF skriver om begivenhederne, der opgennem tiden omhandler hans familie. Det tog lidt tid at finde ud af hvad der egentlig foregik, men da jeg først fandt ud af, hvem der skrev hvad, gik det faktisk meget godt.

Der er mange sproglige forviklinger og mange fejltagelser, der skyldes kulturforskellene og fordomme mellem ukrainere og amerikaneren og det var faktisk ganske underholdende, men jo længere jeg kom i bogen jo mere fjollet og underlig, synes jeg det blev.

Selv om bogen reelt omhandler nogle meget seriøse emner og har en sine alvorlige øjeblikke ind i mellem alt klovneriet, så synes jeg historien blev alt for fjollet og den endte med at skuffe mig ret meget. Jeg synes forfatteren smurte for tykt på og var for selvfed, det blev simpelthen for meget og for underligt.

Alt bliver oplyst får 2/5 stjerner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar