søndag den 2. oktober 2016

Tracey Chevalier - Forunderlige skabninger

Jeg kan ikke huske hvor jeg har bogen fra.

Pebermøen Elizabeth Philpot og hendes to ugifte søstre bliver efter forældrenes død og broderens giftemål, tvunget til at flytte fra London og de gemmes væk i den lille kystby Lyme Regis. Her møder hun den unge Mary Aning, som hun deler en passion for fossiler med. Bogen er fortalt fra skiftevis Mary og Elizabeths synssvinkler.

Jeg købte bogen efter at have læst Pige med perleørering, Den sidste flugt og Faldne engle af samme forfatter. Desværre kunne jeg mærke lige fra starten, at det nok var en bog jeg i bedste fald ville komme til at kæmpe lidt med.

Selve bogens temaer med den indflydelse fundene af fossilerne havde på datidens religionssyn, kvindernes stilling, som værende undværlige og klassernes indbyrdes forhold i det engelske samfund, lyder som noget der kun kan blive interessant. 

Desværre var både selve historien og personerne utrolig kedelige. De to hovedpersoner er begge meget fordomsfulde over for hinanden og jeg synes det var meget svært at skelne mellem de to kvinder, selv om de havde forskellig alder og skulle komme fra to vidt forskellige samfundslag.

Jeg følte ret hurtigt at handlingen bestod i en lang opremsning af intetsigende hændelser, der ikke på nogen måde bandt historien sammen til en helhed. Jeg kunne ikke mønstre nogen interesse for fortællingens videreforløb. Sproget virkede klodset og min læsning kunne ikke rigtig flyde, men det kan selvfølgelig være på grund af oversættelsen. 

Men efter at have læst 125 sider, så kan jeg ikke se nogen grund til at spilde mere tid på den og har derfor valgt at lægge den fra mig igen.

Forunderlige skabninger er opgivet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar