mandag den 21. november 2016

Britt Karin Larsen - Der vokser et træ i Mostamägg og Himmelbjørnens skov

Bøgerne er modtaget som anmeldereksemplar fra Gyldendal.

Disse to bøger er de første to i en serie på syv, der hedder Folkene i Finnskogen. Historien foregår i skoven tæt ved den svensk-norske grænse og som navnet på skoven antyder, lever der et lille mindretal af tilflyttede finner. Her følger vi flere af de mange indbyggere og livet, som det forløber i skoven.

Sproget er ualmindelig smukt og poetisk. Jeg var tryllebundet af historien fra start til slut. Der var så mange fine sætninger at bemærke og så mange helt forunderlige og smukke formuleringer. Det føltes som at læse et eventyr eller et digt. Jeg kan rigtig godt lide forfatterens måde at skrive på, hun bruger meget ironi og underforståethed i teksten.

Det er en slægtshistorie med fokus på kvinderne og deres vilkår, der er temaer som; Overtro, foredomme og sammenhold. Selv om bøgerne er af den kortere slags, kommer historien fint og ordentlig rundt om personerne og samfundet.

Det er et fint eksempel på at slægtsromaner ikke behøver at være flere hundrede sider, for at kunne fortælle en fyldestgørende historie. Historien har en ro over sig, men samtidig er der en stigende spænding, for at få at vide hvad der sker med de forskellige personer.

Jeg læste bøgerne med stor fornøjelse. Fortællingen fik mig til at føle mig hjemme i den store mørke skov. Jeg vil helt sikkert gerne læse videre i serien.

Den næste bog i serien udkommer på dansk til februar 2017 og hedder Som stenen skinner, så det glæder jeg mig til. Hvis serien fortsætter med at være lige så god fremover, så er der potentiale for at den bliver en skandinavisk klassiker.

Begge bøger får 4/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar