tirsdag den 1. november 2016

Claes Johansen - Maries krig.

Bogen er købt på Saxo.com og læst højt som godnathistorie for mine døtre på 7 og 10 år.

Historien foregår i 1864 og følger den 14-årige Marie, der bor i Sønderborg. Hendes far ejer en købmandsbutik og er general i den danske hær. Da krigen starter ændrer Maries liv sig drastisk. Bland andet bliver hendes far sendt i krig mod tyskerne.

Jeg synes det er en virkelig god og meget lærerig børne/ungdomsbog. Den passede perfekt til højtlæsning og var nem at læse højt fra. Tingene blev forklaret på en letforståelig måde og historien gav nogle gode diskussioner med børnene.

Det gjorde selvfølgelig også indtryk på dem, atvi startede på bogen, mens vi var i Sønderjylland og det gav vores besøg på Dybbøl skanserne en helt anden dimension.

Det fremgår tydeligt af bogens historie, hvor barsk og umenneskelig krigen var og de store menneskelig omkostninger der var en følge af krigen. Børnene synes godt nok den var meget uhyggelig og sørgelig nogle steder, men det blev aldrig så skræmmende, at de ikke kunne sove.

Personligt synes jeg det er genialt med en bog som denne, hvor der bliver sneget lidt lærdom ind, sammen med en god historie.

Maries krig får 5/5 stjerner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar