tirsdag den 10. januar 2017

Rosanna Ley - Et spor af safran

Bogen har jeg fået som gave, da jeg besøgte forlaget Bazars stand på dette års Bogforum. Forlaget skal ændre deres navn, så har du et forslag til et nyt navn, så gå ind på deres hjemmeside eller Facebookside og hjælp dem med at finde et.

Amy er succesfuld freelance fotograf i London og Nell er bosat Cornwall, hvor hun er gift med Callum og arbejder i køkkenet på en café. De to kvinder bliver øjebliklig veninder, da de tilfældigt mødes i en Riad i Marokko.

De har begge hver deres problemer at slås med, men finder støtte og styrke hos hinanden. Amy er på udkig efter sin mosters søn, der forsvandt fra sit barndomshjem i USA i slutningen af 1960´erne og Nell forsøger at finde sig selv, efter sin mors tragiske død.

Det er en hyggelig bog, der udover de to kvinder har et par fortællere mere, som giver historien flere stemmer. Historien foregår både i fortiden og i nutiden og for størstedelen i Marokko. Den er fuld af landets stemning og mad. Jeg fik i den grad lyst til at nyde farverne, varmen og maden i en marokkansk Riad.

Jeg var ikke vild med, at forfatteren brugte meget lange flashbacks. Jeg synes det blev for kedeligt og for mærkeligt at nutidige handlinger hele tiden bliver afbrudt af flere sider lange tilbageblik. Så lange at man bliver helt overrasket over, at en person stadig er ved at lave varm kakao, når vi vender tilbage fra fortiden

Men trods alt en fin og afslappende feel-good historie, om det fortiden skjuler, om at finde sig selv og meningen med livet, der var dejlig at læse efter at have læst om mere tunge emner, som Den Kolde Krig og Auschwitz.

Et spor af safran får 3/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar