onsdag den 1. februar 2017

Boglisten februar 2017

I dette månedlige indlæg, lister jeg de nye udgivelser på dansk fra den pågældende måned, som jeg synes lyder spændende. Listen fungerer som min visuelle huskeseddel. Bøgerne er nævnt i vilkårlig rækkefølge.

Opdager jeg flere bogperler i løbet af måneden tilføjes de listen. Hvis en bog ændrer udgivelses måned, bliver den på listen, da jeg ikke gider bruge tid på at flytte rundt hele tiden.

Britt Karin Larsen - Som stenen skinner ( Finnskogen nr. 3)
(indlæg om bogen kan læses her)
Skovfinnerne i grænseområdet mellem Hedmark og Värmland i 1800-tallet går en hård vinter i møde. Afgrøder bliver ødelagt af ekstreme kuldegrader, og forsyninger kan ikke komme frem på grund af de enorme snemængder. Hvordan klarer Lina og børnene på Mostamägg, Jussi, Marit, Ingrid og præsten disse udfordringer?


Claes Johansen - Drengen og færgemanden ( Indlæg her)

Ştefan Raul er menig fremmedlegionær i 1950’ernes Indokina og indlægges hårdt såret på militærhospitalet i Lang Son. Her fra fortælles Stefan Rauls historie i tilbageblik, og det viser sig at han som så mange andre i fremmedlegionen opererer under falsk navn. Pernille Boelskov - Bornholmerdybet ( indlæg kan læses her)

En mistænkelig ulykke. Et dødbringende hav.

Agnethe er præstevikar i Rønne. på en skæbnesvanger sejltur hjem til Bornholm, finder hun en kvinde død på trappen til færgens vogndæk. Ved første øjekast ligner det en ulykke. Men der er noget der ikke stemmer.


Amy Harmon - Skrøbelige skønhed (indlæg om bogen her)


Skrøbelig skønhed er en fortælling om en lille by, hvor fem high school-venner drager i krig, men kun én vender hjem igen. Det er en fortælling om en piges kærlighed til en traumatiseret dreng og en såret krigers kærlighed til en stille pige. En fortælling om heltemod og stærke venskabsbånd. En moderne Skønheden og udyret-fortælling, som viser, at der er en lille smule skønhed og en lille smule udyr i os alle
Nathan Hill - Niksen ( indlæg om bogen kan læses her)

Et velskrevet og velkonstrueret drama, der foregår både i Chicago i 1968, i en lille by i Iowa i 1980’erne og i New York i 2011. Den handler om den mandlige fortæller, Samuels, komplicerede forhold til sin mor, der forlod ham som ganske lille, hans tabte forfatterdrømme og en søgen efter bedre at forstå sin ukendte mor. Det er en stærk og rørende fortælling om familie og kærlighed i en tid med store forandringer
Emma Donoghue  - Underet (Indlæg om bogen kan læses her)

Den unge sygeplejerske Elisabeth Wright, der er uddannet af den legendariske Florence Nightingale, og derfor betragtes som særlig dygtig og hæderlig, tilkaldes for at afgøre, om pigen hemmeligt spiser, eller om hun virkelig er et under. Og nu begynder et nervepirrende og nådesløst psykologisk magtspil i det lille religiøst afsporede samfund.( Tekst og billeder er hentet på Saxo.com. Forbehold for ændrede udgivelsesdatoer)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar