fredag den 10. februar 2017

Erland Loe - Status

Bogen er købt hos Arnold Busck til dette års bogudsalg.

Den ældre lyriker Nina Faber, der har haft en meget omskiftelig karriere med både op og nedture - måske mest af det sidste. Efter et stipendieophold i Istanbul, har hun lige udgivet en ny digtsamling. Den bliver sablet ned af anmelderne og noget slår klik for Nina og hun går ud for at få talt ud med dem hun føler, der har gjort hende uret.

Hvordan tager man som forfatter/ lyriker /kunstner imod anmeldelser af ens arbejde, som ofte er meget personligt. Det er det forfatteren leger med i denne meget korte historie. For Nina Faber gør alt det der er politisk ukorret, men som mange udøvende kunstnere måske allermest har lyst til at gøre, når de står i den situation. Nemlig at give anmelderne en lærestreg.

Jeg synes ideen med bogen er bedre end udførelsen. Det var ikke så meget selve historien der sagde mig noget, men mere de tanker den satte i gang. Især omkring det med hvilke forudsætninger man har for at bedømme et bestemt værk. Hvis man aldrig har læst digte før, er det så noget man bør anmelde? Kan man som ung bedømme en ældre forfatters værk, når man ikke har samme livserfaring? Det er faktisk ret spændende spørgsmål.

For mig var det ikke en sjov bog, på den der højt grinende måde. Ja, den var måske lidt komisk, men mest af alt synes jeg Nina var pinlig og jeg har det altid svært med humor, hvor nogen kommer til skade også selv om det er fiktive personer. Det gør mig bare ekstremt utilpas

Status får 3/5 stjerner


2 kommentarer:

  1. Hvor sjovt. Jeg stod og vendte og drejede bogen inde i Arnold Busck, fordi jeg også overvejede, om den skulle med mig hjem. Men besluttede mig for at lægge den fra mig igen, da den har fået sådan lidt meh-agtige anmeldelser. Har du læst andet af Erlend Loe? Jeg har hørt, at han skulle være forholdsvis fremragende :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har forsøgt mig med Doppler et par gange, som ellers får meget flotte anmeldelser, men jeg kan bare ikke rigtig komme ind i den. Jeg synes tit jeg har det sådan med bøger der skal være sjove, de fleste går helt hen over hovedet på mig.

      Slet