mandag den 13. februar 2017

Richard Ford - Canada

Bogen er købt på forlagets stand på Bogforum 2013 og er lyttet som engelsk lydbog på Mofibo.

Dell og hans tvillingesøster Brenner er vokset op i en militærfamilie og har levet et rodløst og omflakkende liv, hvor de har flyttet rundt til forskellige steder i USA, alt efter hvor faderen har gjort tjeneste. Da tvillingerne er 15 år gamle, begår forældrene et bankrøveri og dermed bliver deres liv med et flået fra hinanden. Søsteren tager afsted for sig selv, mens Dell ender i Canada.

Den har en meget anderledes fortællerstil og et helt andet tempo end hvad jeg er vant til. Det her er en af disse stille bøger, der bare ganske langsomt driver afsted med en beskrivende historie fyldt med atmosfære.

Historien synes ikke at ville nogen steder hen, men dvæler ved personerne og deres liv. Der er som sådan ingen overraskelser, da man på forhånd ved alt om bankrøveriet. Men alligevel var jeg hooked fra første side.

En bog helt ulige de meget handlingprægede bøger jeg normalt læser, men jeg kunne faktisk rigtig godt lide den, selv om der lige som var en lidt død periode cirka halvvejs, hvor jeg synes tempoet blev skruet en ekstra tak ned, hvilket jeg lige skulle vende mig til. Stærkt fascinerende dannelseshistorie.

Canada får 4/5 stjerner. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar