lørdag den 15. april 2017

Christopher Bollen - Orient

Bogen er et anmeldereksemplar fra Gads Forlag.

Orient er en lille ferieby på Long Island, hvor fortravlede New Yorkere hver sommer søger ro og fred fra storbyens larm. Men hvad man ikke kan se, er at under overfladen af det stille samfund findes en hvepserede af fortiede hemmeligheder og morderiske intriger. Da den fremmed Mills kommer til byen, synes det hele at eksplodere.

Jeg var meget skeptisk til at starte med. Jeg synes det lød, som en opstyltet litterær thriller om kunstneriske bohemer, som jeg ikke ville føle nogen interesse for. Men heldigvis skulle jeg ikke ret langt ind i bogen, før det høje tempo og stemningen af paranoia greb mig og jeg blev drevet med på en vild jagt for at afdække sandheden bag de mange skrækkelig hændelser.

Forfatteren portrætterer personerne med finesse og slet skjult humor og ganske langsomt, efterhånden som vi lærer de forskellige personer at kende og får mere at vide om deres baggrund, stiger spændingen og selv om jeg længe havde en anelse om hvad det hele handlede om, så blev jeg gang på gang ledt på vildspor.

Jeg ved godt at det ikke er alle der har det som mig, men jeg kunne rigtig godt lide, at man som læser ikke får slutningen/løsningen serveret på et sølvfad, men at der stadig er nogle ting, som er op til læseren at fortolke og digte videre på.

En kanongodt fortalt thriller, der formåede at fange mig ind, selv om jeg var lidt modvillig i starten.

Orient får 5/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar