søndag den 14. maj 2017

Claire Fuller - Vores endeløse dage

Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Olga. Af samme forfatter har jeg tidligere læst Swimming Lessons.

Historien følger skiftevis den engelske pige Peggy i 1970´erne, hvor hendes far har taget hende med til en skov i Tyskland og har bildt hende ind, at de er de to eneste overlevende tilbage i verden, og i 1980´erne hvor Peggy igen er vendt tilbage til sit normale liv og sin mor i England.

Hele ideen bag romanen med en far, der bortfører sin datter og lever med hende under falske forudsætninger langt ude i en skov fjernt fra hjemmet, virkede bare som et fantastisk godt plot. Men desværre synes jeg udførelsen var knapt så fantastisk.

Det var ikke en bog for mig. Der var ikke noget i hverken den vinkel forfatteren havde valgt at fortælle historien fra eller fortællerstilen der appellerede til mig og jeg fandt store dele af bogen langtrukken og uinteressant. Personerne talte ikke til mig og den måde plottet blev præsenteret på, vakte på ingen måde min nysgerrighed for at følge historien til ende.

Det mest interessante ved bogen, synes jeg, er at forfatteren udtalte i et interview på bogbloggen Windblown Pages, at hun var blev inspireret til at skrive historien, efter hun hørte om den 20-årige hollandske unge mand Robin Van Helsum, der dukkede op i 2011 i Tyskland, og påståede at han efter at han mor var død i en bilulykke, havde boet i en tysk skov i fem år sammen med sin far indtil dennes død. Hele historien blev dog afsløret som løgn og latin efter kort tid.

Desværre ramte romanen ikke noget hos mig og som læser, følte jeg mig distanceret fra både personerne og historien hele vejen igennem bogen.

Vores endeløse dage får 2/5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar