fredag den 30. juni 2017

Rachel Joyce - Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd.

Jeg synes slet ikke, at jeg kan huske hvor jeg har den trykte bog fra, men den er i hvert fald lyttet som helt fin engelsk lydbog på Mofibo.

Den nyligt pensionerede Harold Fry, modtager et brev fra en god veninde Queenie Hennessy, som han har mistet kontakten med for mange år siden, under nogle uheldige omstændigheder. Hun er syg med kræft og Harold beslutter sig ganske atypisk og uventet for ham selv og sin kone Maureen, til at vandre de hundrede af kilometer til Queenie for at rede hende.

De seneste år er det udkommet mange af disse bøger, med ældre mennesker der vandrer afsted ud i verden på mere eller mindre morsomme og filosofiske rejser. Dette er en af de bedre synes jeg. Gennem Harolds rejse får vi ganske langsomt stykket hans livshistorie sammen og hører om de mennesker han møder på sin vej.

Romanen handler om livets uransagelige veje, om de ting i vi skulle have gjort anderledes og at det ikke er forsent endnu, til at finde en ny vej og at til tilgive og glemme tidligere tiders fejl. Gennem de forskellige mennesker Harold møder, ser vi forskellige sider af samfundet i dag og stifter bekendtskab med mange forskellige typer mennesker.

Jeg synes det var en okay bog, med nogle gode solide pointer henad vejen, men den efterlod mig ikke med det helt store indtryk.

Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd får 3/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar