søndag den 9. juli 2017

Rachel Joyce - The Love Song of Miss Queenie Hennessy

Bogen er muligvis købt på Saxo.com, men i hvert fald lyttet som engelsk lydbog på Mofibo, som har sponsoreret et gratis abonnement.

Historien er en opfølger til forfatterens bog om Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd. I denne roman får vi Queenies, kvinden som Harold Fry vandrerde mange hundrede kilometer for at mødes meds, historie. Hun har kræft på terminalstadiet og ligger på et hospice. I romanen hører vi om hendes alt overskyggende ulykkelige forelskelse i Harold Fry, om hendes liv og om de andre patienter på hospicet.

Det var ikke en bog for mig. I hvert fald ikke lige nu. Den fik mig til at føle mig som en hårdhjertet og kynisk bitch, fordi jeg ikke blev mere rørt over Queenies liv og situation. Jeg blev på ingen måde rørt over hendes ulyksalige forelskelse i Harold Fry, der nærmest fylder hele hendes liv. Tværtimod synes jeg  det var lidt sølle.

Ja, gu´er det da skrækkeligt at have kræft på terminalstadiet, eller en hvilken som helst anden sygdom for den sags skyld. Men jeg synes bare ikke bogen var skrevet så den ramte noget i mig. Måske skyldes det, at jeg allerede var lidt irriteret på Harold Fry i forvejen og derfor blev endnu mere irriteret på Queenie. Jeg blev i hvert fald nødt til at opgive bogen ca. halvvejs inde. Den var slet ikke mig.

Bogen er opgivet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar