tirsdag den 1. august 2017

Boglisten august 2017.

Holy Moly, der er mange bøger på listen over de danske udgivelser fra august, som jeg kunne tænkte mig at læse på et tidspunkt og det bliver nok ikke bedre før vi er på den anden side af BogForum og julen.


Yu Hua - Den syvende dag ( Indlæg om bogen kan læses her)

Det er en vigtig dag for Yang Fei, for han er død, og det er hans første dag i døden. Han skal kremeres kl. 9.00, men han mangler penge til en begravelsesplads, og han må derfor vandre formålsløst rundt i efterlivet.
Mich Vraa - Peters kærlighed ( indlæg om bogen her)

Peter von Scholten, generalguvernør på De Vestindiske Øer gennem mere end tyve år, var i alt han gjorde drevet af kærlighed: Kærlighed til kvinder, til penge og magt, til øerne og deres sorte befolkning. Men den mand der i 1848 endelig satte danskernes slaver fri, var og forbliver også et mysterium.


Imbolo Mbue - Drømmemestrene ( indlæg om bogen her)

Det er efteråret 2007. Jende Jonga, der er immigreret fra Cameroun og nu er bosat i Harlem, kan dårligt tro, hvor heldig han er, da han bliver ansat som chauffør for Clark Edwards, der har en høj stilling hos Lehman Brothers. Clark kræver punktlighed, diskretion og loyalitet, hvilket Jende er ivrig efter at opfylde. 


Kyrre Andreassen - For øvrigt mener jeg at Karthago bør ødelægges
(Indlæg om bogen her)

En stærkt underholdende roman om elektrikeren Krister Larsen, hans forhold til sin kone og deres elleveårige søn. Om faglig stolthed ved fysisk arbejde, prolapser i ryggen og hans nye arbejde som stillesiddende lærervikar.Det er en roman om at vide bedre, men aldrig få ret. Om at genmskue systemet, men aldrig få overtaget. Om kærlighed, aggressionsstyring og sort arbejde.

Isabel Vincent - Middage med Edward (indlæg her)

Nyligt enkemand, er Edward, der er i 90’erne, sønderknust efter tabet af sin elskede hustru. Ikke alene var hun hans livs kærlighed, hun var også den person, med hvem han delte sin passion for god vin og gourmetmad. Madlavning kun til én er værre end en soufflé, der er faldet sammen.   Edward inviterer Isabel på middag. For Edward bliver det en lejlighed til at forberede et udsøgt måltid til en person, der værdsætter hans evner i køkkenet. 

Simon Sebag Montefiore - Huset Romanov

Huset Romanov er en fantastisk fortælling om tyve zarer og zarinaer. Nogle var gale, nogle var geniale, men de havde alle imperiale ambitioner og diktatoriske drømme. Simon Sebag Montefiore afdækker en verden styret af ubegrænset magt og hensynsløse imperiale ambitioner, men bogen handler også om familiestridigheder, dekadente eskapader og generationers liv i vild ekstravagance.

Theiss Bendixen - rejsen ud af kaninens pels
- En fortælling om overtro, videnskab og virkelighedens verden.

En bog om Universets, livets, menneskets, moralens og overtroens ophav, om tilværelsens endnu uforklarede mysterier, om stenalderhjernen i vores storbykranier, om meningen med livet, om menneskets plads i Verden og om virkelighedens vidunderlige poesiBritt Karin Larsen - Det synger i løvet

Femte bind i serien om Folket i Finnskogen, der foregår i midten af 1800-tallet i området mellem Hedmark i Norge og Värmland i Sverige og handler om de såkaldte skovfinner; efterkommere af finske emigranter der slog sig ned i de store nåleskove og gjorde finnskog-kulturen til noget helt særegent med røghytter, badstuer, finnesprog og en overtro, der holdt sig meget længe. Seriens forfatter stammer selv fra skovfinnerne.

( Tekst og billeder er fra Saxo.com/ Der tages forbehold for ændrede udgivelsesdatoer)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar