tirsdag den 8. august 2017

Patricia Harman - Jordemoder på flugt

Bogen er lyttet som engelsk lydbog på Mofibo, der sponsorerer bloggen med et gratis abonnement.

Historien handler om den unge jordemoderen Clara, der flygter over isen til Canada en kold vinternat, efter at hendes liv er faldet fuldstændig fra hinanden hjemme i West Virginia. Nu prøver hun i en vildmarks hytte på den canadiske ø, Sea Gull Island, at glemme fortiden og ganske langsomt bliver hun trukket ind i livet på den lille ø.

Til at starte med vil jeg lige pointere, at bogen stort set ikke handler om noget med jordmødre, som ellers er det bogen bliver solgt på. Der nævnes flygtigt to fødsler, men det er også alt. Desuden har den intet at gøre med personerne fra de to første af forfatterens bøger om Hope River eller tiden som de foregår i. Hvilket jeg troede, da jeg startede på bogen.

Jeg var meget skuffet over romanen. Den var overfladisk og havde nogle gevaldige plothuller undervejs, som gjorde at jeg ikke kunne tage bogen som andet end lidt hurtig og alt for forudsigelig underholdning. Jeg var ved at opgive bogen flere gange, men var alligevel nysgerrig efter at finde ud af, hvor forfatteren ville hen med det hele og det endte lige præcis så fantasiløst som jeg havde frygtet.

Der var lidt hentydninger til globalopvarmning og en gennemgående opremsning af forskellige fugle fra det område bogen foregår i. Der nævnes hvor de lever og hvad de spiser, samt deres karakteristiske kald, hvilket var sjovt at høre oplæseren prøve at efterligne til at starte med, men som hurtig blev gammeldags i løbet af de 13 timer lydbogen er på.

En ringere oplevelse end de to første. Mit indtryk af bogen led under, at jeg gik ind til bogen med en ide om at det var en fortsættelse af de to bøger om Hope River.

Jordemoder på flugt får 2/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar