lørdag den 2. september 2017

Charlotte Rogan - Redningbåden

Bogen er købt på Saxo.com.

Historien følger skiftevis den unge Grace Winther i de 14 dage hun tilbringer i en overfyldt redningsbåd efter luksuslineren Empress Alexandras forlis og under den efterfølgende retssag mod hende og to af redningsbådens andre kvindelige passagerer. En retssag der i værste fald, kan ende med dødstraf til alle tre kvinder.

Romanen udforsker de overlevelsesmekanismer der sætter ind under ekstreme forhold, som for eksempel et skibsforlis. Samt hvordan mennesket opfører sig i en flok hvor alle er truet på livet.

Hvad er det der gør, at nogen bukker under, mens andre kommer nærmest upåvirkede og måske også stærkere ud på den anden side? Hvor lang vil man gå for at redde sig selv? Hvornår er noget selvforsvar og hvornår er det koldblodigt drab? Det er meget spændende spørgsmål forfatteren stiller.

Det der gjorde romanen lidt ekstra spændende var den utroværdige fortæller, fordi man hele tiden er i tvivl om hvorvidt hun fortæller sandheden. Hun er ikke nødvendigvis en rar person og har sin egen skjulte dagsorden og det giver noget til en historie, der måske kan virke lidt kedelig fordi den er svag på handling og meget fokuseret på psykologi.

Jeg havde frygtet det der var værre, efter at have set flere negative anmeldelser af bogen, men det viste sig at det var en ganske rimelig roman.

Redningsbåden får 3/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar