søndag den 1. oktober 2017

Boglisten oktober 2017.

Uha Uha, der er mange bøger på listen over de danske udgivelser, der udkommer i oktober, som jeg godt kunne tænkte mig at læse. Heldigvis ser november ikke så vild ud endnu, så måske der bliver mulighed for at indhente lidt af læsningen der.

OBS!
Boglisten her på Bachs bøger indeholder kun de bøger, som har fanget min interesse og som jeg personligt godt kunne tænke mig at læse. Den er altså ikke et komplet billede af alle de udgivelser der er den pågældende måned.

Jöns Hellsing - Handymand søges (Indlæg om bogen kan læses her)

I en afsidesliggende by på en vindomsust skotsk ø, venter et gods med et forfaldent hus, som skal renoveres. Her bor en lord på randen af ruin, en kærlighedshungrende lady og en øbefolkning, der drømmer om mere frihed og højere løn.I sin stjålne bil og med en lånt værktøjskasse ankommer John med håb om endelig at kunne skrive sit mesterværk.Fredrik Backman - Bjørneby ( indlæg om bogen her)

Bjørneby er første roman ud af to om en lille by med store drømme. Det er en fortælling om femtenårige pigers ubrydelige venskaber og syttenårige drenge, der spiller ishockey med byens stolthed på skuldrene. Om sport, lidenskab, familiens bånd og holdånd, men også om hvor let et helt samfund kan vende det blinde øje til, når katastrofen slår ned, og hvor langt vi er villige til at gå for vores børn i kærlighedens navn. 

Tom Buk-Swienty - Ensomme hjerte ( Indlæg om bogen kan læses her)

Det ensomme hjerte" beretter den utrolige fortælling om Hans Horn, en ung tysker der vikles ind i det tredje riges vanvittige og voldsomme krig.
Anne Tyler - Den blå tråd ( indlæg her)

Hver familie skaber sin egen myte: "Det var en smuk, blæsende, gulgrøn eftermiddag … " Sådan begynder Abby Whitskank altid historien om, hvordan hun og Red blev forelsket i hinanden den julidag i 1959

Orhan Pamuk - Hr. Cevdet og hans sønner

Hr. Cevdet og hans sønner er en familiesaga, som spænder over tre generationer i Istanbul i det 20. århundrede.

Puk Damsgård - Den sorte kat i Mosul

Puk Damsgård har flyttet sit skriveværksted til fronten i Mosul i Irak for at skildre krigen og dens skæbner på tæt hold. Den ni måneder lange offensiv mod terrororganisationen Islamisk Stat var den mest omfattende militæroperation i landet, siden den amerikansk-ledede invasion i2003 – og foregik i den største by, IS nogensinde har kontrolleret. Svend Åge Madsen - Af den anden verden

Romanen er en alternativ holocaust-roman om en flok flygtede KZ-fanger, som frarøvet deres hukommelse slår sig ned på fjerne kyster og bygger en ny verden op fra grunden. Men under det spirende samfund ligger traumer fra fortiden, og vage minder begynder at dukke op i de idligere fangers drømme
Stephanie Garber - Caraval

Scarlett Dragna har aldrig været andre steder end på på den lille ø Trisda, hvor hun bor med sin lillesøster og sin dominerende far. Men gennem hele sin barndom har hun længtes efter at opleve Caraval – den årlige, ugelange forestilling, hvor publikum spiller med i en dødsensfarlig leg for at finde ud af, hvad der er virkelighed, og hvad der er fantasi.Anne Grue - De voksnes rækker ( Indlæg om bogen kan læses her)

Husker du historien om italienske Vittoria og danske Conny i 1958-romancen Italiensvej? I denne nye roman, der foregår i 1964, kan du møde de to veninder igen

(Tekst og billeder er hentet på Saxo.com. Der tages forbehold for ændrede udgivelsesdatoer)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar