onsdag den 25. oktober 2017

Isabel Vincent - Middage med Edward

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar af Forlaget Bazar, som i løbet af 2017 skifter navn til Forlaget Zara.

Isabel er flyttet med sin mand og datter fra Canada til New York. Da hun som en hjælpende hånd, lover at kigge ind hos en venindes 93-årige far, havde hun aldrig troet, at denne lille ting ville udvikle sig til nogle udsøgte middagselskaber og et venskab på tværs af aldersgrænser.

Selv om jeg har det ret anstrengt med bøger om gamle mennesker, så var der alligevel et eller andet ved denne bog, der fangede min opmærksomhed og da jeg fandt ud af, at det er en historie fra forfatterens eget liv, blev jeg endnu mere interesseret.

Jeg synes det er en superfin og dejlig fortælling om to mennesker, der på trods af deres aldersforskelle får et givtigt og godt venskab. Historien sagde rigtig meget om, hvor meget man kan lære og få glæde af hinanden på tværs af aldersgrænser. Samtidig var historien krydret med nogle skønne beskrivelser af New York og området omkring.

Da jeg ikke er nogen gourmet og ikke specielt meget interesseret i fransk madlavning ( det fik jeg rigeligt af, da jeg i mine unge dage var Au Pair i Nice), synes jeg at den del fyldte lidt for meget. Men på den anden side, gjorde netop det træk fortællingen unik, fordi det var det der var grobund for Isabel og Edwards venskab.

Utrolig stemningsfuld bog om døden, kærlighed, alder og glæden ved livet og om mad som en brobygger mellem mennesker.

Middag med Edward får 4/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar