lørdag den 21. oktober 2017

Løbende opdateringer.

Dewey´s 24 Hour Read-a-thon 21.-22. oktober 2017.


Kl. 12.05
Så er der et par timer til Readthon går i gang og jeg er så småt ved at være klar. Vi er kommet hjem fra sommerhus her i formiddag og vaskemaskinen snurrer med det første læs vasketøj. Jeg har været ude at handle ind til aftensmad, som jeg skal til at forberede lige om lidt. Vi skal have Tikka Masala, som godt kan stå og simre lige så stille indtil aften. I år har jeg skåret drastisk ned på snackene og nøjes med nogle vindruer til i eftermiddag og lidt Jolly Cola til senere i aften.

Den første bog jeg har planlagt at gå i gang med, er den femte bog i A Midsomer Murders Mystery-serien af Caroline Graham, der hedder Faithfull unto Death og som jeg startede på i går, fredag og mangler lidt over halvdelen af.

Jeg synes serien er rigtig hyggelig og jeg kan godt lide hovedpersonen den ældre rolige og meget sendrægtige Chief Inspector Barnaby og hans unge, mandschauvinistske og meget fordomsfulde assistent Troy. Jeg tror jeg godt kan lide at Barnaby ikke er den typiske drukkenbolt, eller disfuktionelle afdankede politimand. Han er bare helt almindelig.Kl. 18.26
Nu er familien spist af, opvasken taget, så kan der lige blive lidt læsetid igen, inden ældste datteren skal hentes på arbejde og sønnen skal køres til fest. Eftermiddagen er gået med at læse lidt i ovennævnte bog, men da jeg skulle til at lave mad og hænge vasketøj op, skiftede jeg over til lydbog og lyttede den 14. bog i Discworldserien, Lords and Ladies af Terry Pratchett færdig.

Jeg er meget underholdt af serien og kan godt lide hvordan de forskellige bøgers handling og personer væver sig ind og ud af hinanden. Humoren er bare helt i orden og jeg kan godt lide alle de mange referencer til litteratur, musik, kunst, historie og meget meget mere. Det er vældig underholdende.

Jeg ved ikke om alle 41 bøger er indtalt som lydbøger, men jeg er i hvert fald opsat på at fortsætte så længe Mofibo har nogen, så må jeg tage stilling til hvad jeg gør, hvis jeg løber tør for lydbøger.

Men nu vil jeg slænge mig i sofaen og læse hvordan Barnaby får opklaret sagen om kidnapning og mord/selvmord.


Kl. 00.14
Jeg er lige blevet færdig med Faithfull unto Death og den var helt vildt god og med en noget overraskende slutning.

Jeg fik også læst godnathistorie for min datter på 8 år. Vi fik læst de sidste kapitler i den sidste historie om Per og Bette Mads. i Alle de andre rødder - Fortællinger bind II, som er en samling af Ole Lund Kirkegaards skæve og meget elskede historier. Denne samling indholder blandt andet Gummi-Tarzan og Otto er et næsehorn, som jeg selv har fået læst mange gange som barn. Planen er at vi går i gang med bind I i morgen aften.

Lige nu er jeg forbavsende vågen. Normalt går jeg i seng ved ni-tiden, men her i ferien er sengetiden blevet rykket lidt i begge ender. Jeg vil dog prøve at få lidt søvn alligevel også starte tidligt i morgen.

Fortsat god læselyst til alle natuglerne derude!

Kl. 8.37
Jeg havde lidt svært ved at falde i søvn i nat, sådan er det altid når sønnen er til fest om natten, så kan jeg ikke falde til ro inden han er hjemme igen. Men det lykkedes mig trods alt at vågne kl. 6.30 og læse Born a Crime af Trevor Noah færdig.

Han er en kendt stand up komiker i USA og Storbritannien men måske mest kendt fra at have overtaget værtsrollen efter Jon Steward i The Daily Show.

Bogen er en selvbiografiske skildring af hans Sydafrikanske barndom og opvækst i tiden efter apartheids ophør. Jeg synes dele af den var enormt interessant, mens andet måske knapt så meget. Men der kommer et indlæg om bogen i løbet af dagen.

Familien ( eller i hvert fald den del af familien, der ikke har været til fest i nat) har lige spist rundstykker og jeg vil en tur i bad inden jeg beslutter mig for hvilken bog jeg vil tage fat i som den næste.


Kl. 10.46
Jeg er startet på Middag med Edward af Isabel Vincent, men kan se allerede nu, at jeg ikke får den læst færdig. Vi i har nemlig talt om at tage i Fårup Sommerland her over middag, da det er sidste dag de har åbent denne sæson.

Det har været en meget afslappende omgang Readathon denne gang. Jeg har ikke haft så meget fokus på antal af sider og har bare fået læst nogle af de bøger færdig som jeg allerede var i gang med.

Der har været tid til at følge med rundt omkring på de forskellige blogge, selv om jeg stadig mangler en effektiv måde til at holde styr på hvem der deltager. Måske jeg kan udtænke det til næste gang.

Hep hep og god slutspurt til alle dem der stadig er med!


40 kommentarer:

 1. Rigtig god læselyst de næste 24 timer! Jeg er ikke stødt på den bogserie før. Er den baseret på tv-serien, eller er det omvendt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja, det er den oprindelige serie også er tv-serien bygget over dem. Bøgerne kan anbefales, de er rigtig hyggelige :)Er du kommet godt fra start?

   Slet
  2. Tak, ja, jeg kom så godt fra start at jeg har været helt opslugt og slet ikke fik svaret dig før nu :)

   Slet
  3. Jeg synes også tit jeg har svært ved at finde balancen mellem læsning og socialemedier, jeg vil gerne begge, men synes aldrig jeg har tid nok til det :)

   Slet
  4. Jeg har det præcis på samme måde. Denne gang valgte jeg ikke at besøge andres indlæg før selve readathonet var slut, og det gav selvfølgelig lidt mere tid til at læse, men nu fotryder jeg det alligevel lidt, for fællesskabsfølelsen blev jo tilsvarende formindsket.

   Slet
 2. Ha' et dejligt læsedøgn, ser frem til at følge dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :). Hvad lægger du ud med at læse?

   Slet
 3. Rigtig god fornøjelse :-) <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak!
   Åh, jeg MÅ altså snart læse noget af Terry Pratchett, med den ros han får. :-)

   Slet
  2. Jeg synes de er meget underholdende og som lydbøger er de meget overkommelige :)

   Slet
  3. Det kan være, at jeg skal prøve dem som lydbøger. :-)
   Rigtig god læselyst, når du engang er i gang igen. <3

   Slet
 4. Rigtig god læselyst :) Glæder mig til at høre mere om Barnaby bøgerne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man er til hyggelige lidt langsomme krimier a la Agatha Christie, så kan de anbefales :)

   Slet
  2. Hvor spændende med Trevor Noahs biografi. Han var med i et afsnit af QI og der virkede han meget sympatisk. Glæder mig til at høre nærmere om bogen er værd at læse :)

   Slet
 5. Jeg burde nok også have skåret lidt ned på snack'sne.... God læselyst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og måske kommer jeg til at savne de manglende snacks senere ;)

   Slet
  2. Tja, jeg mistænker lidt, at jeg egentlig bare spiser dem, fordi de står foran mig. Det er for let ;) Det lyder til, at det skrider fremad med læsningen :)

   Slet
  3. Det går egentlig meget godt. Jeg nyder virkelig at læse krimien, den er måske lidt kedelig for nogen, men jeg kan godt lide at den er lidt Old Style.

   Slet
  4. Dejligt at dit læsedøgn gik godt! Jeg har heller ikke gået op i sideantal, men bare nydt det jeg læste og taget det stille og roligt. Det er nu sådan jeg bedst kan lide det :)

   Slet
 6. Den bog ser interessant ud - og den er da helt perfekt til vejret :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er krimi old style, men det kan jeg nu godt lide. Går det god thos dig?

   Slet
  2. Jeps, har også fået aftensmad nu. Har ikke læst den Pratchett-bog, du lige har læst, så den glæder jeg mig til at høre mere om :-)

   Slet
  3. Det går utrolig nemt med Discworld-serien. Jeg er faktisk lidt overrasket over hvor godt jeg synes om dem. Havde troet at jeg hurtig blev træt af dem :)

   Slet
  4. Har du planer om at læse dem alle i løbet af det næste års tid eller to?

   Slet
  5. Jeg ved ikke om alle er indlæst, men jeg fortsætter i hvert fald med dem Mofibo har :)

   Slet
  6. Håber du får en god slutspurt - om det så er med bøger eller med familietur. Hyggeligt at følge med her :-)

   Slet
 7. Håber du får et dejligt læse døgn..

  Knus Jeanette - http://www.jeasblanketanker.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde :) Jeg ville så gerne have lavet din Readathon Tag som optakt til kl. 14, men jeg nåede det desværre ikke - måske bliver der tid næste gang :)

   Slet
 8. Så er det endelig readathon! Håber bøgerne lever op forventningerne :) Glæder mig til at følge din læsning

  SvarSlet
  Svar
  1. So fare so good :) Har ikke nået så meget læsning, men lidt mere lytning indtil videre :) Håber det går godt hos dig :)

   Slet
 9. Det lyder super hyggeligt. Forsat god læsning:)

  SvarSlet
 10. Så hyggeligt med Barnaby :0) Altid god med lidt mysterier og forbrydelser! God læselyst :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er god underholdning. Jeg kan se det går godt hos jer. Det er altså så hyggeligt at din datter også vil være med :)

   Slet
  2. Hvordan står læsningen til hos dig? Jeg har lige læst "The Girl Who Drank the Monn" færdig, og kan varmt anbefale den. Det var en bog som jeg håbede meget af, som den heldigvis levede op til :0)

   Slet
  3. Jeg er klar til at gå i seng nu om lidt og så måske starte lidt tidligt i morgen :9

   Slet
  4. Tak for et skønt readathon! Dejligt, at du fik læst et par bøger færdig - det er jo ikke så ringe endda. Jeg har også brugt en del tid rundt på de sociale medier, men der er jo også det, der er med til at gøre det ekstra hyggelig :0)
   Det har været hyggeligt, at kigge med i dit læsedøgn :0)

   Slet
 11. Uh, elsker Terry Pratchetts bøger. Selvom jeg har set tv-serien, har jeg aldrig læst nogle af bøgerne om Barnaby. Men det lyder som om jeg burde overveje det. Fortsat god læselyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det :) Ja, begge serier er god underholdning på hver deres måde :)

   Slet