mandag den 23. oktober 2017

Seks grunde til jeg siger nej til bøger.


Med tiden modtager jeg flere og flere forespørgsler fra forlag og forfattere, der gerne vil have, at jeg læser deres bøger og skrive om dem på bloggen. En stor del af dem er selvudgivende forfattere og langt størstedelen af dem, siger jeg pænt nej tak til og det er der nogle forskellige grunde til.

For det første: Tid

Godt nok læser jeg meget hurtig, men det tager stadig mange timer at læse en bog og da læsning er min hobby, der skal passes ind med arbejde og familie, så kniber det nogle gange med, at have nok timer i døgnet.

For det andet: Fornøjelse

Jeg læser for min egen fornøjelses skyld og har fra starten besluttet, at bloggen aldrig må blive en sur pligt. Hvis jeg ikke synes en bog lyder interessant, så har jeg ingen lyst til at tvinge mig selv til at læse den.

For det tredje: Dårlig erfaring

Desværre er det sådan, at jeg med tiden har oplevet at bøger fra forfattere der selv udgiver deres bøger, eller bøger fra nogle bestemte forlag, generelt er af dårligere kvalitet, dårligere redigeret, uinteressante og nogle gange, ja, et stort rod. Har man brændt sig tilstrækkelig mange gange, ja så skyr man ilden. Derfor skal der virkelig noget ganske specielt til, før jeg har lyst til at tage sådan en bog ind

For det fjerde: Sensitivitet

Selvudgivelser er typisk meget personlige og her kan man nemt komme til at træde nogen over tæerne, når man ikke helt kan se den samme genialitet, som forfatteren selv. Hvilket kan give noget meget uprofessionelt feedback. Disse ting er man, ikke altid, men typisk befriet for, når man arbejder med et forlaget og ikke direkte med forfatteren selv.

For det femte: Genre eller emne

Jeg synes, jeg læser meget bredt, men der er genrer eller emner der simpelthen ikke tiltaler mig.

For det sjette: Tiltaleform

Jeg er ikke selv til lange og uddybende email udvekslinger og kan godt lide at holde en forespørgsel kort og præcis. Men hvis jeg får en forespørgsel, der ikke specifikt er henvendt til mig, men som for eksempel bare sig "Hej bogblogger" og/ eller  jeg kan se er sendt til 20 andre bloggere, som jeg slet ikke har fælles læseinteresse med, så kan jeg slet ikke tage sådan en henvendelse seriøs og svarer stort set aldrig.


7 kommentarer:

 1. Sikker et fint indlæg og godt lige at læse hvordan andre forholder sig til det. Jeg har selv nogen af de samme argumenter for at sige nej tak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror det er meget generelle grunde, men følte at der på baggrund af de mange forspørgsler jeg får hele tiden, skulle en lidt længere forklaring til :)

   Slet
 2. Jeg har flere af de samme årsager. Først og fremmest gælder det dog om, at jeg ofte ikke er interesseret i at bruge penge på de bøger, der tilbydes til anmeldelse (da man stadig skal betale skat af dem) - heller ikke selvom det svarer til halv pris.


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Skat af anmeldereksemplarer er en gråzone og som vores revisionfirma læser skatteloven på det punkt, skal jeg ikke betale skat af de bøger jeg modtager, kun i tilfælde af at det er bøger jeg udlodder i en konkurrence, så er der nogle andre regler der gælder.

   Slet
  2. Jeg vil nu tro, at bogbloggere også skal betale skat af sponsorerede ting ligesom livstilsbloggere og madbloggere?


   Mvh.
   Den lille Bogblog

   Slet
  3. Det har noget at gøre med at mine udgifter de andre år har oversteget mine indtægter = de bøger jeg har modtaget. Nu kommer jeg ikke afsted til Bogforum i år, så ser det måske anderledes ud.

   Slet