onsdag den 6. december 2017

Flemming Jensen - Vorherre er en rutebil

Bogen er lånt på biblioteket.

Det er en satirisk roman om vores samfund. Den handler om tro, kærlighed, politik, magt og underholdningsindustrien. Men frygt ikke, det er langt fra så kedeligt som opremsningen her får det til at lyde. For på en heller anden måde får forfatteren flettet Frelsens Hær, Melodi Grand Prix og et brutalt mord tæt på statsministeren ind i hele herligheden.

Med det helt rigtige glimt i det sproglige øje, underspillet humor og en god gang ironi, fortæller en sprudlende Flemming Jensen om politisk dobbeltmoral og intriger, kynisme og stupiditet i tv-verdenen og den måde vi alle forholder os til tro i dagens Danmark.

Det er rigtig sjovt! Men inde under al morskaben gemmer virkeligheden sig, i form af de typer vi kender så godt både fra den politiske scene og det menneskesyn man møder til daglig.

Normalt ville jeg nok løbe skrigende væk fra en roman, der handler så meget om politik. Men her bliver den højre-venstrefarce vi nogle gange er tilskuere til i dansk politik, gjort til grin og dermed meget mere spiselig for sådan nogle som mig, der mere holder sig orienteret om politik af pligt end af lyst.

En helt forrygende og  underholdende, men på samme tid dybt alvorlig roman.

Vorherre er en rutebil får 4/5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar