lørdag den 30. december 2017

Kristín Marja Baldursdóttir - Havblik

Bogen er købt på Saxo.com.

Historien handler om den fraskilte Flora, der bliver fyret fra sit arbejde som 59-årig. Efter mange måneder som arbejdsløs, tager hun til en lille fiskerbygd i Vestfjordene, for at male et hus for sin søns svigerfamilie. Her oplever hun det lille samfund og dets indbyggere på godt og ondt. Især hendes møde med tre udenlandske kvinder og en lokal komponist, får afgørende betydning for hendes liv.

Det er en hjertevarm og underholdene roman, der tager fat i utrolig mange ting. Blandt andet kvinder og deres rolle i samfundet. Hvordan vi i vores del af verdenen, ser på det at blive ældre og er begyndt at afskrive den ældre del af arbejdsstyrken. Romanen handler også om det at være fremmed i forskellige sammenhæng og ikke mindst om musik og det islandske vejr.

Jeg synes måske fortællingen blev lidt for lyserød nogle steder, set i forhold til de seriøse temaer der blev taget op. Men samtidig, så var jeg glad for, at den alvorlige stemning blev brudt, så det hele ikke var ren elendighed.

Havblik er mit første møde med forfatteren, men det bliver bestemt ikke det sidste. Jeg synes, hun skriver godt og medrivende. Hendes personer er levende og nærværende. Hendes temaer er aktuelle, nogle jeg kan forholde mig til og  de giver rigeligt stof til eftertanke, samtidig med at historien flyder let og ubesværet.

Havblik får 5/6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar