onsdag den 13. december 2017

Lars-Henrik Olsen - Jul i Zoo

Jeg mener, jeg købte bogen til Bogforum for nogle år siden og den er læst som godnatlæsning for min 8-årige datter.

Den kan læses som kaldenderbog, da der er 24 kapitler, men vi har valgt at læse to kapitler hver dag, eller hvad der nu har passet bedst her i den travle juletid.

En familie bjergfolk bor i Ugletårnet i Københavns Zoo. Havens direktør har planer om at bygge et nyt bassin til flododderne, der hvor Ugletårnet står. Bjergfolkene prøver med alle midler og med hjælp fra Hyggen at få forpurret planerne.

Først vil jeg sige, at min datter lyttede opmærksomt til bogen og synes den var helt vildt god. Hvilket jo egentlig er det der tæller. Det var nok mere mig som voksen, der havde nogle ting jeg ikke helt kunne med.

Blandt andet synes jeg, at der var alt for lidt jul i historien og jeg synes i den forbindelse at det var lidt mærkeligt, at forfatteren havde valgt at kalde beboene i tårnet bjergfolk og ikke nisser. Jeg synes også at alle de historier om bjergfolk og underjordiske var kedelige og ikke som sådan havde nogen forbindelse til familien i Ugletårnet. Det kunne have været sjovt, hvis de alle var fætre eller sådan noget.

Derudover irriterede det mig at forfatteren var så inkonsekvent med de rammer han selv har sat op. Bjergfolkene er vågne om natten og sover om dagen. men alligevel står der ting som "Næste dag.."., hvor det rigtige ville have været "Næste nat...".

Historien er meget København-orienteret, der fortælles om Valby Bakke, Roskildevejen og Pile Allé, hvilket for os Vendelboere, der ikke færdes i storstaden så tit, ikke rigtig sagde os noget. Vi var dog så heldige, at jeg var i København Zoo med de to yngste børn i påsken i år, så hun blandt andet kendte til, hvordan man skal gå under vejen for at komme over i børnezoo og vi så både det gamle og det nye elefanthus. Det er rart at have været der, når det er så stedspecifikt som her.

For mig var bogen ikke noget særligt og jeg havde nok opgivet den efter kort tid, hvis jeg selv skulle læse den, men min datter insisterede på at vi skulle læse videre. Så det er altså ikke altid man skal dømme hvad børnene skal læse efter vores kriterier som voksne.

Min datter giver Jul i Zoo 4/5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar