søndag den 31. december 2017

Marianne Iben Hansen - Julens helte

Jeg har ingen anelse om, hvor jeg har bogen fra, men den er læst højt for min 8-årige datter.

I de 24. kapitler denne skønne kalenderbog er delt op i, møder vi nisserne Humle og Nis, der skal vise, at de kan blive tryllenisser. De bor hos menneskepigen Line, der har det lidt svært, fordi hun lige er flyttet til et nyt sted og skal starte i en ny skole.

Så blev vi færdige med den anden julekalenderbog i år og det var en ren fornøjelse både for barnet og den voksne. Vi var i hvert fald enige om, at det var den bedste julehistorie vi har læst i år.

Historien havde det hele. Jul, nisser, trylleri, venskab, humor og spænding. Sproget er dejligt flydende og teksten let at læse højt fra.

Kapitlerne har en passende længde, så man lige kan nå et enkelt kapitel eller måske to, hvis der er tid til det eller man er kommet lidt bagud med læsningen i den travle juletid. Bogen er rigt illustreret med farvestrålende og søde tegninger, der understøtter historiens stemning af hygge.

Det eneste min datter ikke brød sig om, var at der blev givet chokolade ( hvilket jo faktisk er dødfarligt ) og whisky til en stakkels lille hund, som jo egentlig ikke kan gøre for, at den ikke er for klog og at dens ejer er en skurk. Det synes hun var meget synd for den. Men hvis vi ser bort fra det, var det en perfekt julekalenderhistorie.

Julens helte får 6/6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar