mandag den 25. december 2017

Mine tanker om 2018 på bloggen.

Vi er snart ved enden af 2017 og et nyt og spændende år skal til at starte. Derfor har jeg gjort  mig nogle tanker om, hvad jeg vil med min læsning og bloggen i det nye år.


Boglisten
I begyndelsen af hver måned i 2017 har jeg lagt et indlæg op, som jeg kalder Boglisten. Det har været en liste over de nye udgivelser eller genudgivelser, der kommer den pågældende måned, som jeg personligt godt kunne tænke mig at læse.

Listen har fungeret som min huskeseddel, når jeg skulle bestille bøger hjem fra biblioteket eller når jeg har skulle bestemme mig for, hvad jeg skulle læse som det næste. Jeg var lidt bange for at listerne ville blive et stressmoment, men jeg synes egentlig det har virket helt fint i praksis, så for nu vil jeg fortsætte med mine boglister.

Læselister/temalæsning/udfordringer
Er ikke noget jeg vil bruge tid på i 2018. I stedet vil jeg lade humøret og læselysten styre hvilke bøger jeg kaster mig ud i. Min erfaring siger mig, at jeg aldrig får fuldført de udfordringer jeg kaster mig ud i, så hvorfor ikke bare lade være...


Stjernebedømmelse
Jeg har aldrig fortrudt, at jeg begyndte at give bøgerne i mine indlæg stjerner. Men da jeg ikke giver halve stjerner, synes jeg tit at jeg med den 5- stjerneskala jeg bruger nu, mangler en stjerne at gøre godt med. Derfor vil jeg fra nu af og fremadrettet, tilføje en ekstra stjerne så jeg har lidt mere spillerum.


Bogklubber og læsebegivenheder
Som sædvanlig vil jeg, så vidt det er muligt, deltage i de to halvårlige Dewey´s 24 Hour Readathon, der er i henholdsvis foråret og efteråret. Det er er enormt hyggeligt! Ikke mindst fordi jeg ser det som en god mulighed for at interagere med alle de andre bloggere. Noget jeg er ekstremt dårlig til til daglig.

Jeg har bestemt mig for, at jeg i 2018 vil læse med i Read Around the World Book Club, som er på Goodreads og som styres af Mel fra Mel´s Bookland Adventures. Det er en bogklub, hvor man hver måned læser en bog skrevet af en kvindelig forfatter, fra et eller andet sted rundt omkring i verden.

Hvilken bog der skal læses, bliver afgjort ved afstemning ud fra tre titler som Mel foreslår. Bogen for januar, som er den første måned jeg deltager, blev Det gyldne år af Tahmimi Anam, en bog jeg tilfældigvis allerede har på hylden. Jeg glæder mig meget til at læse den og andre spændende bøger fra hele verden.

Selvfølgelig fortsætter min "gamle" læseklub. Men vi er nogle travle damer og det er efterhånden blevet lidt udfordrende, at finde et tidspunkt hvor vi alle kan mødes. Jeg håber dog, at vi får tid til at komme til Krimimesse og Bogforum sammen, for det er altid enormt hyggeligt at følges ad.


YouTube
Jeg uploader stadig månedlige videoer om de nye bøger jeg får, køber eller låner på biblioteket. Men jeg kunne godt tænke mig, at filme en månedlig opsummering over de bøger jeg har læst, for lige som at vise dem der kun følger med på Youtube, at jeg rent faktisk læser nogle af alle de bøger jeg viser frem på min kanal. Indtil videre er planen at den påtænkte wrap up-video, kun kommer til at ligge på Youtube.


Bogkøb
Mit alt overskyggende fokus i 2017, proklamrede jeg meget naivt, ville være at læse mere og købe mindre. Det holdt flot de første to måneder af året og derefter faldt det helt til jorden.

Selv om det har hjulpet meget, at jeg er begyndt at bruge biblioteket, så kan jeg se på min bogvlog-videoer, at jeg stadig ikke får læst alle de bøger jeg køber. Jeg kan også se, at det er de engelske titler, som jeg halter gevaldigt bagefter med at få læst. Så selv om min undskyldning for at købe engelske bøger er, at de er meget billigere end de danske, så giver det jo ikke nogen mening, når jeg ikke får dem læst.

Derfor vil jeg bestræbe mig på at købe færre engelske bøger i 2018 og istedet satse på danske biblioteksbøger eller at lytte de engelske bøger, som lydbøger på Mofibo, der har et rigtig pænt udvalgt af engelske titler også de helt nye.

Hvad glæder jeg mig til?
I 2017 kom jeg desværre ikke afsted til nogen bogmesser og jeg vil satse stærkt på i det mindste at komme afsted til Krimimesse i 2018. Bogforum er lidt mere tricky, men jeg krydser fingre for at det falder heldigt ud.

Det samme gælder bogbloggertræf og bogbloggerarrangementer, som der heldigvis er kommet mange flere af i de sidste par år og det er skønt at de både er placeret i jylland så vel som på sjælland, men desværre passede det meget dårligt for mig rent familiemæssigt i det forgangne år. Men jeg håber inderligt at jeg kan komme afsted til nogle  i 2018.

Som sædvanligt glæder jeg mig meget til boghandlernes bogudsalg. Jeg er spændt på om Arnold Busck fortsætter med at holde deres bogudsalg i januar lige som sidste år eller om de går tilbage til før vinterferien, som det har været traditionelt og ikke mindst om Bog & Ide og Boghandleren følger trop og holder deres bogudsalg i januar.


5 kommentarer:

 1. Gode tanker om læseplanerne for det kommende år :-)

  Jeg krydser fingre for, at du får et rigtig godt læseår!


  Julehilsner
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde. Er du en af dem der kaster sig ud i nogle spændende læseudfordringer i 2018?

   Slet
  2. Hm... jeg ved ikke, om de er spændende, men jeg har da nogle stykker :-) Det bliver dog lidt genbrug fra i år. Havde blandt andet planer om at få læst noget mere af Stephen King, men det bliver ikke et decideret benspænd, for jeg har allerede en del planer, og jeg vil ikke føle mig alt for fastlåst mht. bogvalg.


   Mvh.
   Den lille Bogblog

   Slet
  3. Kommer der et indlæg op om dine udfordringer?

   Jeg har aldrig rigtig fået taget hul på Stephen King. Det skyldes nok at jeg fornemmer, at han er meget svingende i kvaliteten af det han udgiver og der er bare så mange andre jeg mere har lyst til at kaste mig ud i.

   Slet
  4. Jeps, det kommer i starten af næste år. King kan være genial, men han har også haft nogle uheldige bøger. Sig til, hvis du vil have nogle anbefalinger på et tidspunkt. Han er stadig en af mine yndlings, selvom jeg også er stødt på nogle stykker, som var ret ringe (men de gode er til gengæld så også virkelig gode).

   Slet