torsdag den 11. januar 2018

Kelli Estes - Fortidens skygger

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra Gads Forlag.

Da Inaras elskede gamle tante Dahlia dør og efterlader hende en ejendom på øen Orca, opdager hun ved et tilfælde smukt broderet ærmet fra en kinesisk kåbe, gemt under et trappetrin.

Efterforskningen for at finde historien bag ærmets oprindelse, bringer nogle ulyksalige og grufulde hemmeligheder op til overfalden, der involvere Inara og hendes slægt.

Selve ideen med at lade det kinesiske ærme være katalysator for historien, fungerede rigtig godt. Baggrunden for romanens handling er vedtagelsen af Den kinesiske udelukkelses lov i slutningen af 1800-tallet og den etniske udrensning og antikinesiske stemning der fulgte i kølvandet på den.

Jeg kan huske, at vi ganske kort havde noget om Udelukkelses loven i engelskundervisning i folkeskolen, men jeg tror det er den første bog nogensinde, jeg har læst om emnet. Det er en del af Amerikas historie, der sjældent bliver omtalt og derfor er det godt, at forfatteren med sin roman sætter fokus på det.

Måden romanen fortælles på var ikke lige mig. Jeg synes den var en smule overdramatiseret og meget kliche. Personerne i nutiden forekom mig meget endimensionelle og stereotype, men jeg kunne rigtig godt lide den historiske del af romanen og især de to primære personer fra 1800-tallet. Deres historie var det der bar hele bogen og det var godt skrevet.

Jeg kan godt lide, når personernes følelser afspejles i fortællingen og ikke som her bliver beskrevet og analyseret i lange passager, det bliver lidt trættende at læse i det lange løb. Et andet minus var at handlingen var meget forudsigelig. Det var hele tiden meget tydeligt, hvad der skulle ske og der var ikke mange overraskelser i løbet af fortællingen, det tager spændingen ud af historien.

En god bog, som på nogle punkter var rigtig fin og underholdende.

Fortidens skygger får 4/6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar