onsdag den 7. februar 2018

Imogen Hermes Gowar- The Mermaid and Mrs. Hancock.

Bogen er lyttet som engelsk lydbog på Mofibo.

Den beskedne handelsmand Jonah Hancock tror det er hans ulykke, da kaptajnen fra hans udsendte handelsskib vender hjem uden last og endda også uden skib. Det har han nemlig solgt, for at få råd til at købe en uhyggelig og mærkelig skabning, som kunne være en havfrue.

Ved at udstille skabningen og senere sælge den, tjener han mange penge og kommer, via sin højnede status i samfundet, i kontakt med den prostituerede Angelica, som fuldstændig betager ham. For at få lov til at gøre hendes opvartning, kræver hun, at han skaffer hende en ny havfrue.

Indrømmet det var helt sikkert, den flotte forside og den meget omtale af bogen på BookTube, der fik mig til at tage fat i lydbogen. Det var dog med noget forbehold, at jeg startede på den. De senere år har der været mange bøger i samme stil, fra Victoriatidens England med overnaturligevæsner og et touch af magisk realisme og jeg er ved at være lidt træt af den model. Så jeg var nok allerede indstillet på, at det ikke var en bog for mig, inden jeg startede.

Men ganske langsomt vandt historien mig over alligevel. Der var dog stadig elementer undervejs, som irriterede mig grænseløst. Sidehistorier, som jeg synes kunne have været udeladt, da de efter min mening ikke førte nogen steder hen, samt ting som jeg bare ikke kunne se nogen mening med. Alligevel endte bogen med at gøre et nogenlunde indtryk, med dens anderledes kærlighedshistorie og meget ligefremme skildring af prostituerede og sex i Victoriatidens England.

Det er langt fra en perfekt bog, men jeg synes den var lytningen værd.

The Mermaid and Mrs. Honcock får 3/6 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar