søndag den 25. februar 2018

March Mystery Madness


Jeg læser meget sjældent krimier og spændingsbøger, men omkring denne tid, hvor der lige er frigivet program for Krimimessen i Horsens, så får jeg lyst til at bevæge mig lidt rundt i genren.

Derfor planlægger jeg, at deltage i March Mystery Madness-læseudfordringen, som foregår på nogenlunde samme måde som Non-fiction November. Det går ud på, at der er fastlagt seks ord, som man skal forsøge at vælge krimier indenfor.

Ordene og mine krimiforslag:

Fra hylden
Iain Pears- Vejskiltets modbevis

Jeg har haft denne historiske krimi på hylden i så mange år, at jeg helt har glemt hvor jeg har den fra. Fornylig blev jeg mindet om den igen, da jeg så den nævnt på BigHaired Bookworms BookTube kanal, som en af hendes yndlings krimier.

Lånt 
Jöel Dicker - Bogen om Baltimore-familien

Efter at have læst forfatterens debut Sandheden om Harry Quebert-sagen, som fik rigtig meget hype og som også var ret god. Så har jeg godt kunne tænke mig, at læse hans anden bog, som slet ikke har fået samme ros som den første bog. Den kunne være fin at låne på biblioteket.


Ny
M.L. Rio - If We Were Villains

Forfatteren er ny for mig og romanen er det man kalder en litterær thriller. Efter hvad jeg har hørt er den lidt a la Donna Tartt og den har stået på min læseliste i et stykke tid, så derfor har jeg sneget den ind her.Historisk
Elsa Hart - The White Mirror

Det er den anden bog i forfatterens serie om Li Du, der foregår i 1600-tallets Kina. Efter at have læst den første bog i serien Jade Dragon Mountain var jeg ikke just begejstret. Men når jeg nu har den her på hylden allerede, så kan jeg jo lige så godt læse den og håbe på at forfatteren har fået bedre fat om perioden og personerne.

Fremmed
Qui Xiaolong - Shanghai Redemption

Det er den niende og sidste bog i krimiserien om inspektor Chen Cao med base i Shanghai. Jeg har kun læst den første i serien Mord på en rød heltinde, som desværre er den eneste i serien, der er oversat til dansk. Serien følger meget nøje den enorme udvikling det kinesiske samfund har gennemgået de senere år.
Modsætninger
Peter May - Snakehead

Det er den fjerde bog i forfatterens Kina-krimiserie. De første tre forgår i Kina, hvor den amerikanske patolog Margaret Campell, skal finde sig til rette i det kinesiske politi og samarbejde med kriminaldetektiv Li Yan. I denne fjerde bog er det Li Yan, der skal til USA og løse en forbrydelse på Campells hjemmebane.

Jeg tvivler på om jeg får læst dem alle og man kan da også vælge at kombinere de forskellige ord, så man f.eks. vælger en nyudgivelse af en historiskkrimi, lånt på biblioteket, men det er nu altid sjovest at finde en bog til hver kategori.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar