onsdag den 28. februar 2018

Sarah Pinborough - The Kingdom-trilogien

Bøgerne er købt et eller andet sted på nettet, kan ikke helt huske hvor.

Trilogien består af bøgerne Beauty, Poison og Charm. Jeg er blevet anbefalet at læse dem i den nævnte rækkefølge, for så får man historien i kronologisk orden. Det er eventyrgenfortællinger, hvor forskellige gamle folkeeventyr er blevet fusioneret og har fået nogle mere erotiske og dystre detaljer tilføjet.

Jeg er i forvejen ikke den store fan af eventyr og jeg går som regel langt uden om bøger og serier, der er genfortællinger af eventyr. Så jeg kan kun give de smukke forsider og den eksklusive udførelse skylden for, at jeg overhovedet købte dem i sin tid.

Det er lidt svært at finde ud af, hvem der er seriens målgruppe, da sprogets sværhedsgrad ligner noget til teenagere. Mens de erotiske scener og de små mørke og dæmoniske input peger på, at de nok er tiltænkt en mere moden aldersgruppe.

Da jeg gik i gang med den første Beauty, der er en sammensmeltning af blandt andet Skønheden og udyret, Rødhætte og Tornerose, var jeg vildt begejstret. Jeg var vild med den dystre og meget mørke undertone. Jeg synes de gamle eventyr blev sat lidt på spidsen og de gamle holdninger bliver udfordret og moderniseret. Især plot twistet til sidst var godt udtænkt. Så derfor havde jeg høje forventninger til den næste.

Desværre faldt Poison, fuldstændig til jorden for mig. Bogen forsætter godt nok hvor Beauty slap, så på den måde hang det fint sammen. Men det var, efter min mening, en meget tam kombination af Snehvide, Snedronningen og Hans og Grete.

Jeg synes slet ikke koblingerne mellem de forskellige eventyr fungerede. Det hang ikke særlig godt sammen og jeg ved ikke hvorfor, men jeg fandt fremstillingen af de der syv dværge virkelig pinlig. Der ramte forfatteren slet ikke plet. Men igen kunne jeg rigtig godt lide det afsluttende plot twist.

Skuffelsen var stor og jeg var sådan set parat til, at stoppe lige der efter den anden bog. Men nu er de her bøger ikke så lange og de er meget nemme at læse. Så efter et par dage valgte jeg, at give den sidste bog et forsøg alligevel. Godt jeg gjorde det!

Det viste sig at Charm, der bygger på blandt andet Askepot og selvfølgelig de eventyr læseren tidligere har stødt på i de to første bøger, var en rigtig god afslutning og opsamling af hele trilogien. Jeg synes forfatterens lidt mere moderne twist på eventyrene var underholdende og forfriskende. Der blev også efterladt lidt løse ender, så der måske kan skrives videre på trilogien.

En meget overraskende trilogi, der selvom den hang rigtig meget i bremsen ved den anden bog, kom ganske godt igen til sidst.

Beauty får 3/6 stjerner
Poison får 1/6 stjerner
Charm får 3/6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar