fredag den 2. marts 2018

Anne Tyler - Den blå tråd

Bogene er lyttet som dansk lydbog på Mofibo. Af samme forfatter har jeg tidligere læst og genlæst The Accidental Tourist.

Historien fortæller forskellige dele af familien Whiteshanks slægthistorie. Den starter med den nutidige generation Abby, Red og deres børn. Ganske langsomt bevæger fortællingen sig baglæns gennem historien, for at ende i 1920´erne med Reds forældre og hvordan de mødtes.

Romanen fortæller om små og store hændelser, tildragelser og forskellige begivenheder, der har formet familien til det den er og kan blive til i fremtiden med Abby og Reds børnebørn.

Selv om jeg ikke har meget at sige om denne bog, så er det en hyggelig historie og det er en bog, man nemt kan forholde sig til, fordi mange af situationerne er genkendlige fra det virkelige liv. Forfatteren forstår at trække mennesketyper fra hverdagen frem og belyse dem med en god portion humor og kærlighed.

Jeg kan tydelig genkende hendes måde at beskrive personerne på fra The Accidental Tourist. De har den samme stemning af ægte finurlige personer, med hver deres særheder og kendtegn. Det er en stille bog, med dramaer, der er til at overskue, men som ikke desto mindre er medrivende.

Den blå tråd får 4/6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar