mandag den 16. april 2018

Frances Hodgson Burnett - The Secret Garden

Bogen er lyttet som fremragende engelsk lydbog på Mofibo.

Efter at have læst om bestialske drab, krig, Alzheimers og mere krig den seneste tid, så havde jeg virkelig brug for noget let og helt uforpligtende. Derfor valgte jeg denne skønne historie, som jeg kan huske, jeg har set flere gange som film, da jeg var barn og som jeg elskede.

Mary vokser op i Indien, forsømt af sine forældre og overladt til sin indiske barnpige og de indiske tjenestefolk. Da forældrene dør af kolera, bliver hun som 10-årig, sendt "hjem" til England til sin onkel i Yorkshire. Onklen rejser det meste af tiden og Mary er nu igen overladt alene til et stort tomt hus og tjenestefolkene. Men denne gang er der nogle lyspunkter.

Det var et dejligt gensyn med en skøn og magisk historie, som jeg stadig holder utrolig meget af. Der var mange af tingene jeg kunne huske, men hele scenariet omkring Marys opvækst i Indien, havde jeg helt glemt.

Historien er måske nok en kende for lyserød, men under alt det eventyragtige, tages der fat på nogle meget alvorlige ting i forbindelse med de ulykkelige skæbner, blandt andet den meget grove forsømmelighed fra de voksnes side og hvordan en smule sund fornuft og frisk luft, ikke er at kimse ad.

Jeg elskede lydbogen, som var helt formidabel. Nu er jeg jo ganske vild med accenter og dialekter og her var der den mest udsøgte Yorkshire-dialekt, som gav historien lidt lokalkolorit og en dejlig autentisk stemning.

The Secret Garden får 6/6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar