torsdag den 5. april 2018

The White Mirror - Elsa Hart

Bogen er købt på Saxo.com.

Efter at have læst Jade Dragon Mountain, som er den første bog i denne historiske krimiserie om den lærde bibliotekar Li Du i 1700-tallets Kina, var jeg ikke specielt motiveret til at fortsætte med serien. Men jeg besluttede, at jeg lige så godt kunne læse bog nummer to alligevel, da den allerede stod på min hylde.

I denne omgang har Li Du på sin vandring, bevæget sig over grænsen til Tibet. Da den karavane han følges, med bliver overrasket af en tidlig snestorm, må de søge ly i en bebyggelse i bjergene. På deres vej over en bro, finder de en munk, der i første omgang ser ud som om han har begået selvmord, men hurtig fatter Li Du mistanke om at munken er blevet myrdet.

Der er et stykke vej endnu før det hele spiller, men jeg synes det historiske aspekt fungerer noget bedre denne gang. Selv om jeg stadig ikke kan se, de meget uformelle omgangsformer værende repræsentativ for tonen og opførslen mellem folk i 1600-tallet Kina, så var beskrivelserne mere detaljeret og der er kommet mere kød på personerne.

Udover at vi kommer nærmere ind på baggrunden for, hvorfor Li Du i sin tid blev sendt i eksil i udkants Kina, så er det faktisk meget interessant at læse om disse forskellige mennesker, der mødes i en snestorm i Tibets bjerge. Hver især repræsenterer de forskellige lande, forskellige klasser i samfundet og forskellige måder at tænke på. Samt at man får lidt information om det evigt anspændte forhold mellem Kina og Tibet og de meget specielle forhold omkring arvefølgen af de religiøse titler i Tibet, blandt andet titlen som Dalai Lama.

Det mest skuffende var krimidelen, som jeg fandt værende bedre end den første, men meget lidt overbevisende og en anelse usammenhængende. Jeg synes ikke plottet er særlig godt bygget op og igen er opklaringsprocessen, nærmest baseret på tilfældigheder og lykketræf. Hvilket totalt tager spændingen ud af historien.

Så alt i alt en bedre oplevelse end den første bog i serien og jeg kan godt være fristet til at fortsætte med den tredje bog, som lader til at sende Li Du lige lukt tilbage til Beijing og Kejserens hof.

The White Mirror får 3/6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar