torsdag den 31. maj 2018

Jessie Burton - Min muse

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra Politikens Forlag. Af samme forfatter har jeg tidligere læst Dukkemageren, der var forfatterens debutroman.

Historien foregår både i London i 1967, hvor vi følger Odelle Bastien, der er spirende forfatter og digter, som stammer fra Trinidad og i 1936, hvor vi i Spanien møder den excentriske Schloss familie, med datteren Olive Schloss i centrum. Til en fest møder Odelle ungersvenden Lawrie, som viser hende et fantastisk maleri.

Da Odelle lige har fået arbejde på et galleri i London, foreslår hun, at han får maleriet vurderet der. Maleriet er intet mindre end en sensation. Det er nemlig malet af den spanske maler Isaac Robles, hvis person og livsforløb er omgæret af meget mystik.

Det var en ganske fin historie. Forfatteren er god til at indfange personligheder og lige som i Dukkemageren, er det især de gennemtrængende og stærke kvindeportrætterne der glimrer hele bogen i gennem. Det var også interessant, at læse om sekvenserne med Den Spanske Borgerkrig. Selv om det dog var meget flygtigt, så gav det mig lyst til at læse mere om Borgerkrigen på et senere tidspunkt.

Desværre synes jeg, at forfatteren er for lang tid, om at fortælle en meget gennemsigtig og åbenlys historie. Det var alt for nemt at gætte, hvor fortællingen førte hen og jeg blev på intet tidspunkt overrasket af romanens udvikling. Udfaldet af hver enkelt handling, var nærmest givet på forhånd. Jeg har ikke noget imod dvælende og langsom historiefortælling, men i romanen her føltes det irriterende langsommeligt, lige på vippen til at blive irriterende kedelig.

Jeg har uheldigvis det seneste stykke tid, læst et par andre bøger, der er sat op med to fortællere i to forskellige historiske tider. Selv om det fungerer fint her, så må jeg indrømme, at jeg er ved at være lidt træt af lige præcis den form for opstilling, hvilket desværre kommer til at påvirke mit indtryk af denne roman.

Min Muse får 3/5 stjerner

2 kommentarer:

  1. Jeg var også lidt skuffet over Muse, selvom historien egentlig var ganske fin.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, helt fin historie, men den var bare lidt for gennemskuelig og måske også lidt intetsigende. Hos mig gjorde den ikke noget blivende indtryk.

      Slet