søndag den 17. juni 2018

Lawrence & Nancy Goldstone - Used and Rare

Jeg kan ikke huske, hvor jeg har købt bogen, men et godt gæt ville være på Book Depository.

Det er en herlig fortælling om, hvordan forfatterægteparret, nærmest ved et tilfælde, bliver præsenteret for den antikvariske bogverden og deres oplevelse af den meget anderledes verden, der åbner sig for dem.

Jeg har i sin tid set bogen omtalt et sted på BookTube, som er det boglige hjørne af YouTube, men jeg kan ikke huske præcis, hvem det var, der nævnte bogen. Jeg elsker at læse bøger om bøger og selv om, jeg ikke selv er interesseret i antikvariske og sjældne bøger, så lød den alligevel som en spændende bog.

Bogen er meget humoristisk og lige til at læse. Ægteparrets rejse ind i bogsamlernes verden, er krydret med små anekdoter om forfattere og sjove iagttagelser de to gør sig, blandt andet omkring det de kalder første-udgave-feber.

Hvor de til at starte med er mest interesseret i indholdet af bøgerne, bliver de ledt ind i en ny begrebsverden, hvor indbindingen, samt selve bogens alder og historie, betyder alt og har stor indflydelse på hvor eftertragtede bøgerne er og på deres pris.

Hvis man er interesseret i amerikanske moderne klassikere, er der masser af ny inspiration at hente, men i det hele taget, var det spændende at læse om den anderledes og nogle gange meget snobbede verden, som der møder de to og hvordan deres viden om og passion for de antikvariske bøger griber om sig og ændrer sig med tiden.

Used and Rare får 4/6 stjerner

2 kommentarer:

 1. Den ser spændende ud; igen har du fundet noget guf som stadig kan fås hos Book Depository, dog kun som paperback, men tilsyneladende med et udseende, som var det en hardback.

  Håber ikke du er slidt helt op på det nye job. God sommer

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det og god sommer til dig. Min næste fridag er d. 11. juli, så der bliver nok ikke til så forfærdelig meget læsning. Men jeg forsøger da at holde skindet på næsen og så må edderkoppespindene og nullermændene nogle gange vente lidt ;)

   Slet